Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ αποκαλύπτει και καταψηφίζει

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε επί της αρχής, το μοναδικό κόμμα που ξεκάθαρα δήλωσε ότι καταψηφίζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο ήταν το ΚΚΕ. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ενωση Κεντρώων χαιρέτισαν το νομοσχέδιο και ψήφισαν «υπέρ» επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ στη συζήτηση επί της αρχής είχε δηλώσει επιφύλαξη, στην 3η συνεδρίαση αποφάσισε τελικά να καταψηφίσει, προκαλώντας ερωτηματικά ακόμα και στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση της εισηγήτριας της ΝΔ, Αν. Ασημακοπούλου, με την οποία δίνεται έμμεσα απάντηση στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση διαφέρει από τη ΝΔ στην αντίληψή της για την ιδιωτική ασφάλιση. Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για «μεταφορά του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, που εμείς στηρίζουμε. Θέλουμε μικρό κράτος, που θα βάζει κανόνες και θα ενισχύει την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής Σάκης Βαρδαλής παρατήρησε σε προηγουμένη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι η κυβέρνηση κυρώνει τη συγκεκριμένη οδηγία ταυτόχρονα με τις ανατροπές που προωθεί σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, «ώστε να συνδυάσει την πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος με την παράδοσή του στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, υλοποιούν αποφάσεις που αποτελούν στόχους του κεφαλαίου και ήδη είχαν προαναγγελθεί με τη Λευκή Βίβλο, στην οποία αναφερόταν ότι «τα συνταξιοδοτικά συστήματα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, δηλαδή από τις εισφορές που θα δίνουν, τους φόρους που θα πληρώνουν, την αποταμίευση που θα κάνουν. Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που προσκυνάτε με κάθε ευκαιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ