Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συνεννόηση για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις

Συγκολλητικό ρόλο ανάμεσα στα αστικά κόμματα, ώστε να στηρίξουν από κοινού καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις επιδιώκει σταθερά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. Χαρακτηριστικά όσα είπε χτες στον «Real FM», στον απόηχο και της προχτεσινής συζήτησης στη Βουλή.

«Αυτή η κουβέντα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς», τόνισε. «Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα. Πριν δώσει τις προτάσεις η κυβέρνηση, πριν δηλαδή δημοσιοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος το σχέδιο, να κάνουμε μια αληθινή κουβέντα στη Βουλή. Δυστυχώς, δημιουργούνται τα στρατόπεδα και μετά συζητάμε, ενώ ο σωστός τρόπος είναι ο ανάποδος. Πρώτα να συζητάς, για να αποφεύγεις τα στρατόπεδα».

Και συμπλήρωσε ότι «του είχα προτείνει: Ενας εμπειρογνώμονας από κάθε κόμμα - όχι ο Θεοδωράκης, ούτε ο Μητσοτάκης γιατί αυτό θα είναι πόλωση - να αποτελέσουν μια άτυπη ομάδα επαφής και να συζητήσουν το Ασφαλιστικό. Τίποτα από αυτά δεν έγινε».

Σε ό,τι αφορά την κριτική του για το κυβερνητικό σχέδιο, ήδη από τη δευτερολογία του στη Βουλή, αργά προχτές το βράδυ, ο Στ. Θεοδωράκης, ξεχώρισε το θέμα των εργοδοτικών εισφορών - «για μας η αύξηση των εισφορών δεν είναι τίποτα άλλο παρά φόρος στην εργασία», ανέφερε - ενώ επανήλθε στις «σπατάλες του κομματικού κράτους» και την «απουσία οποιουδήποτε οικονομικού σχεδίου» ως αιτίες που επιβαρύνουν τους «ελεύθερους επαγγελματίες, το δυναμικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας, του ιδιωτικού τομέα».

Για τα όσα είπε, εξάλλου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο Στ. Θεοδωράκης εκτίμησε χτες στο «Real»: «Είναι μια διχασμένη προσωπικότητα. Αν δείτε την τριτολογία του ήταν μια συναινετική σοβαρή τοποθέτηση, με αντιθέσεις. Ηταν μια τοποθέτηση όπως θα έπρεπε να ήταν και η πρωτολογία του. Αλλά στην πρωτολογία του μίλησε μάλλον για τον κομματικό του στρατό και αυτός δεν είναι καλός οδηγός για να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Παράλληλα, ξόρκισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Θα είναι καταστροφικό για όλους να κάνουμε τέσσερις εκλογές σ' ένα χρόνο (...) Και η συμπεριφορά χθες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού και θα στηρίξουν το Ασφαλιστικό (...) φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει οι 153 να ψηφίσουν την πρότασή του».

Οπως ξόρκισε και τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, προκρίνοντας άλλες λύσεις: «Δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Οι οικουμενικές κυβερνήσεις συνήθως είναι ένα παζάρι προς τα κάτω. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η Βουλή, εάν παραστεί ανάγκη, μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση μέσα σ' ένα πρόγραμμα, σε μια προγραμματική σύμβαση, σ' ένα συμβόλαιο δηλαδή για να πούμε όσα πράγματα μας απασχολούν: Μεταναστευτικό, Ασφαλιστικό, εξαγωγές, Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ