Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει συναίνεση του λαού στην πολιτική που τον σφάζει!

Η ενίσχυση του «νέου» διπολισμού, η επιδίωξη να φανεί ότι αν δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα στο Ασφαλιστικό θα ήταν χειρότερα, μαζί με τις εκκλήσεις για «διάλογο», προκειμένου να καλλιεργηθούν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του νέου εγκλήματος, που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στις τρεις παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και οι χτεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Αξιοποιώντας και τις εξίσου αντιλαϊκές προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να συγκαλύψει τη στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων τους, μιλώντας για τεράστιες «ιδεολογικές διαφορές» με τη ΝΔ και κοροϊδεύοντας απροκάλυπτα το λαό, εμφανιζόμενος ως... υπερασπιστής της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργατικών συμφερόντων!

Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «ακραία, εξαιρετικά νεοφιλελεύθερο» και πρόσθεσε: «Σας ρώτησα να μου πείτε ποια είναι η πρότασή σας, ποιο είναι το σχέδιό σας. (...) Και τι καταθέσατε ως άποψη στο ελληνικό κοινοβούλιο; Ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή, την εποχή που δεν έχει ο κόσμος να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, εσείς θα του προτείνατε να πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση».

Ο Αλ. Τσίπρας τα είπε αυτά, όταν αύριο Παρασκευή ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την επικύρωση οδηγίας της ΕΕ για την ενίσχυση ακριβώς του «τρίτου πυλώνα», της ιδιωτικής Ασφάλισης!

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, της επιλογής ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη ΝΔ ότι είχε δεσμευτεί «από το μεσοπρόθεσμο που ψηφίσατε ώστε να υπάρχουν μειώσεις στις δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλιση», ενώ «ο προϋπολογισμός που ψηφίσαμε εμείς για το 2016 προβλέπει πολύ περισσότερες δαπάνες για την ασφάλιση απ' ό,τι το μεσοπρόθεσμο που ψηφίσατε εσείς το 2014». «Συγκρίσεις» την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει και κλιμακώνει το «μαχαίρι» στα κρατικά κονδύλια που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες...

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι «δεν μπορεί να μην προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις, σε μέτρα, σε μεταρρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος», ενώ προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες, για να αποσπάσει την υποταγή του λαού στη σφαγή του, ισχυρίστηκε ότι «η οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση. Και για να προχωρήσουμε σε αυτήν την πολυπόθητη έξοδο χρειάζεται κοινωνική συνοχή. Οφείλουμε να μην τη διαρρήξουμε. Χρειάζεται κοινωνική συναίνεση σε μια γενναία μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Ασφαλιστικού, ώστε να γίνει βιώσιμο».

Γι' αυτό πρόσθεσε: «Θέλουμε διάλογο, όμως, πάνω στην πραγματικότητα των προτάσεων, όχι στην παραπληροφόρηση». Πάνω στην «πραγματικότητα», δηλαδή, των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντι στο κεφάλαιο και τους «εταίρους» του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ