Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Προτείνει «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, διεκδικώντας για την ίδια και το χώρο της σημαντικότερο ρόλο στην αστική διακυβέρνηση.

Μιλώντας χτες στο «MEGA», εστίασε στην «αναποτελεσματικότητα» της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό, λέγοντας: «Δεν οδηγεί πουθενά, δεν είναι μεταρρύθμιση (...) δημιουργεί κίνητρα φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Αρα οδηγεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ανάγκη για νέες πολύ σκληρές παρεμβάσεις. Αρα ούτε βιώσιμη λύση δίνει».

Επέμεινε ότι το κόμμα της ήταν το μόνο που κατέθεσε προτάσεις για το Ασφαλιστικό και εξέφρασε... παράπονο ότι «δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη για τις προτάσεις που καταθέσαμε (σ.σ. στην πραγματικότητα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επαίνεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί κατέθεσε «συγκεκριμένες προτάσεις»...). Πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του απλά και μόνο για να ξαναχτίσει το δίπολο με τη ΝΔ και να αρχίσουν οι κοκορομαχίες».

Αλλωστε, και αργά προχτές το βράδυ, στη δευτερολογία της στη Βουλή, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε: «Στη δευτερολογία του ο κ. Πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια λέξη για το Ασφαλιστικό. Ηρθατε εδώ, κύριε Τσίπρα, για να πολώσετε. Να παίξετε τους 2 ξένους με τον κ. Μητσοτάκη και ο κ. Μητσοτάκης τσίμπησε και σας ακολούθησε».

Και αντέτεινε: «Η χώρα δεν αντέχει νέο διχασμό, δεν αντέχει άλλες πλατείες του μίσους. (...) Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες, αγανακτούν. Θέλουν συνεννόηση. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά. Να χτίσουμε και όχι να γκρεμίζουμε γέφυρες».

Αλλωστε, όπως είπε χθτς και στον «Αlpha 989» για τον πρωθυπουργό: «Δεν ξέρω αν νιώθει την ανάγκη να δραπετεύσει, αλλά δεν πρέπει να δραπετεύσει, έχει ευθύνη να μην οδηγήσει και πάλι σε αδιέξοδο τη χώρα. (...) Του είχα πει ότι πρέπει να αξιοποιήσει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Να κρατήσει την πολιτική σταθερότητα τουλάχιστον έως την πρώτη αξιολόγηση, να προχωρήσουμε έτσι μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος».

«Ομως, δυστυχώς, έβαλε σε προτεραιότητα το κόμμα του και όχι τη χώρα (...) Επέλεξε μετά τις εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση με ένα ακροδεξιό κόμμα και οριακή πλειοψηφία», πρόσθεσε, επαναφέροντας το γνωστό «παράπονο» του ΠΑΣΟΚ.

Πρότεινε, τέλος, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε στο σημείο να συζητήσουμε για άλλη κυβέρνηση. Η χώρα θα έπρεπε να έχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Επιτεύχθηκε το καλοκαίρι, αλλά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να προχωρήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ