Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Για ένατη μέρα τα σκουπίδια στους δρόμους

Ουσιαστική πρόταση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Πύργου, για να βγει η πόλη από το αδιέξοδο

Για ένατη συνεχόμενη μέρα σήμερα παραμένουν συσσωρευμένα τα σκουπίδια στους δρόμους του Πύργου της Ηλείας. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που έκλεισε οριστικά η χωματερή του Επιταλίου στις 19 του Ιούνη. Εως τότε μεταφέρονταν εκεί τα σκουπίδια όχι μόνο του Πύργου, αλλά και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ωλένης, Ζαχάρως και Βώλακα.

Η απόφαση για το κλείσιμο της Χωματερής του Επιταλίου από το Δήμο Βώλακα έγινε ύστερα από την προσφυγή του δήμου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πριν το οριστικό κλείσιμο είχαν πραγματοποιηθεί κατ' επανάληψη προειδοποιητικές διακοπές της λειτουργίας της χωματερής.

Για το λόγο αυτό η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Πύργου, τονίζει ότι οι συναρμόδιοι φορείς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Νομαρχία, ΤΕΔΚ) έπρεπε εγκαίρως να είχαν συντονιστεί και συναποφασίσει για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου για υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Οπως προτείνει η ΔΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή της, «το ΥΠΕΧΩΔΕ πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τις μελέτες που έχει στα συρτάρια του και να προτείνει χώρους σύγχρονης υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, με τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχίας και των Δήμων. Η δημιουργία και λειτουργία των ΧΥΤΑ να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ΥΠΕΧΩΔΕ και να μην επιβαρύνει τους δημότες. Τέλος, να οριστεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που να μην επαναλαμβάνει τις προηγούμενες αναβολές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ