Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων

Επίσπευση των διαδικασιών μέσω της άρσης «γραφειοκρατικών» εμποδίων για την αδειοδότηση υδατοδρομίων, σε διάφορες περιοχές της χώρας τουριστικού ενδιαφέροντος, ζητούν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και σύμφωνα με όσα λένε στελέχη τους, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται «θετικά». Βιάζονται για να ξεκινήσει η συγκοινωνία με υδροπλάνα, ενώ ενδιαφέρονται και οι εταιρείες με τα υδροπλάνα και αυτές με τα υδατοδρόμια, αλλά και οι επιχειρήσεις του Τουρισμού. Επίσπευση των διαδικασιών για κερδοφόρες επιχειρηματικές δουλειές, λοιπόν.

Ετσι, με αφορμή την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το Υδατοδρόμιο Παξών εντός περιοχής «Natura 2000», η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τον «κομβικό ρόλο» που έχει αναλάβει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση αδειών, «με την πιστή τήρηση της νομοθεσίας αλλά χωρίς καθυστερήσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία υποστηρίζει ότι από μόνο του το γεγονός πως το Υδατοδρόμιο Παξών θα λειτουργεί εντός περιοχής «Natura 2000», «αποδεικνύει ότι τα υδροπλάνα είναι από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς» και υπό αυτό το σκεπτικό, ζητά να επιταχυνθούν οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις όλων των υπό αδειοδότηση υδατοδρομίων. Το Υδατοδρόμιο Παξών αναμένεται να είναι το δεύτερο που θα λειτουργήσει, μετά από εκείνο της Κέρκυρας, ενώ έχουν λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση τα υδατοδρόμια της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού, της Σκύρου, της Αλονήσου και των Παξών και αναμένεται επίσης να λάβουν τα υδατοδρόμια Θεσσαλονίκης, Βόλου, Σκοπέλου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου Κρήτης. Συνολικά, σε όλη τη χώρα, υπολογίζεται ότι στην αναμονή για έγκριση άδειας χωροθέτησης και λειτουργίας βρίσκονται περί τα 50 υδατοδρόμια, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στη λειτουργία υδατοδρομίου στην Αθήνα, με την περιοχή του Αγ. Κοσμά να είναι μέχρι στιγμής η επικρατέστερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ