Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιτρομοκρατικές ιαχές και αντιθέσεις

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Ο αγώνας ενάντια στον τρόμο και την τρομοκρατία» αποτελεί «βασικό καθήκον της κυβέρνησης» επέμεινε χτες ο Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ ο εκπρόσωπός του, Ιμπραχήμ Καλίν, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε πιθανές επιθέσεις αυτοκτονίας που σχεδίαζαν ΙΚ και ΡΚΚ, συνεχίζοντας να επενδύει στην «αντιτρομοκρατική» υστερία που δυναμώνει στο έδαφος σύνθετων αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν επέκρινε σφοδρά την παρουσία ξένων διπλωματών στη δίκη δύο δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «καμιά χώρα δεν κρατά διπλωμάτες που συμπεριφέρονται έτσι ούτε για μια μέρα...».

Στο μεταξύ, η ηγεσία της χώρας προσπάθησε χτες να διαλύσει εντυπώσεις που διαμόρφωσαν αμερικανικά δημοσιεύματα (π.χ. «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ») ότι η Ουάσιγκτον αντιδρά σε μια συνάντηση Ερντογάν - Ομπάμα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα κάνει ο Ερντογάν στις ΗΠΑ, για τη διεθνή συνάντηση για την πυρηνική ενέργεια που θα γίνει εκεί. Ο Καλίν δήλωσε στο «Αναντολού» ότι η επίσκεψη Ερντογάν δεν αφορά επίσημη πρόσκληση της αμερικανικής κυβέρνησης και ότι «συνεχίζεται η δουλειά για μια συνάντηση με τον κ. Ομπάμα».

Ηδη, στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που σήμερα αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, με θέμα συζήτησης και τον «αντιτρομοκρατικό» αγώνα στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ