Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Κόντρες» με φόντο την εξωτερική πολιτική

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η μάλλον απροσδόκητη νίκη του Αμερικανού «Δημοκρατικού» γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς (αυτοπροσδιορίζεται ως «σοσιαλιστής») στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο σε Χαβάη, Ουάσιγκτον και Αλάσκα μπορεί να τόνωσαν το προεκλογικό του προφίλ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να καλύψουν τη μεγάλη απόσταση σε σχέση με τον αριθμό των εκλεκτόρων που τον χωρίζει από την αντίπαλό του, πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Ακόμη και μετά τις νίκες του σε αυτές τις τρεις προκριματικές εκλογές ο γερουσιαστής Σάντερς παρέμενε τελευταίος με 1.004 εκλέκτορες έναντι 1.712 που διαθέτει ήδη η Χίλαρι Κλίντον.

Παρ' όλα αυτά, συνέχισε να εντείνει την επικοινωνιακή του εκστρατεία καλώντας, μέσω συνεντεύξεών του σε αμερικανικά δίκτυα, τους λεγόμενους «υπερεκλέκτορες» να αλλάξουν πλευρά και να τον υποστηρίξουν επειδή, όπως ισχυρίστηκε, έχει περισσότερες δυνατότητες να νικήσει οποιονδήποτε Ρεπουμπλικάνο καταφέρει να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Οι ιδέες του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική

Το ίδιο διάστημα, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ «έκλεψε» την «παράσταση» με τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση με τις προτάσεις του για μία μάλλον «εσωστρεφή» αμερικανική εξωτερική πολιτική που θα παραμένει βεβαίως ιμπεριαλιστική, αλλά θα «μετασχηματίσει» το ΝΑΤΟ, θα αναγκάσει πλούσιους Αραβες Ασιάτες συμμάχους τους να πληρώσουν «το λογαριασμό» για επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή ή τις αμερικάνικες βάσεις στην Απω Ανατολή...

Στους κυριακάτικους «Τάιμς» της Ν. Υόρκης, δήλωσε ότι θα σκεφτεί να επιτρέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα να αναπτύξουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο κατά της ΛΔ Κορέας και της Κίνας, αποσυνδέοντας τις ΗΠΑ από το ζήτημα. Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι θα ήθελε ν' αποσύρει τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, εκτός κι αν αμφότερες δεχτούν να πληρώσουν «περισσότερα χρήματα» για την κάλυψη του οικονομικού κόστους.

Δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό να σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που η τελευταία και άλλες αραβικές χώρες δε δεχτούν ν' αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών ή δεν πληρώσουν τα ανάλογα ποσά στις ΗΠΑ για να το πράξουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία η κόντρα των εκπροσώπων του κεφαλαίου (2016-10-23 00:00:00.0)
Κλείσιμο συνεδρίου με ανοιχτές ενδοαστικές κόντρες... (2016-07-29 00:00:00.0)
Προεκλογικές «ζυμώσεις» (2016-07-14 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ υποκρισίας στις κόντρες υποψηφίων (2016-05-26 00:00:00.0)
Ενδοαστικές ζυμώσεις στους Δημοκρατικούς (2016-05-25 00:00:00.0)
Τραμπ: Προβλέψεις για βαθιά ύφεση (2016-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ