Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διεθνείς αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, εκτιμούν ότι η άνοδος στις διεθνείς τιμές πώλησης πετρελαίου θα αρχίσει ουσιαστικά κυρίως όταν θα αυξηθεί σημαντικά και άλλο ο αριθμός χρεοκοπημένων αμερικανικών εταιρειών παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, μολονότι πέρσι χρεοκόπησαν τουλάχιστον 50. Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής διεθνών επιχειρηματικών συμβουλών «Deloitte», το 1/3 των εταιρειών που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ, είναι αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας μέσα στο 2016.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο επικεφαλής διεθνούς ομάδας αξιωματούχων που επιβλέπει την εύθραυστη «ειρηνευτική διαδικασία» στο Νότιο Σουδάν, πρώην Πρόεδρος της Μποτσουάνα, Φέστους Μόγκαε, ανακοίνωσε πως είναι εφικτή, μέσα στις επόμενες βδομάδες, η συγκρότηση μίας νέας μεταβατικής κυβέρνησης «ενότητας», παρά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας.

ΒΟΝΝΗ.-- Σε ηλικία 89 χρόνων πέθανε χτες ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, στο σπίτι του στη Βόννη της Γερμανίας. Ο Γκένσερ ανήκε στο κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), που είχε συνεργαστεί με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Χριστιανοδημοκράτες. Ιδιαίτερα, δε, συνέβαλε τη δεκαετία 1982 - '92 στην ανατροπή του σοσιαλισμού στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και τη λεγόμενη επανένωση της Γερμανίας.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Την αποχώρηση των υπουργών του από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε προχτές το αλβανικό κόμμα της «Δημοκρατικής Ενωσης για την Ολοκλήρωση» (DUI), του (πρώην αρχηγού των Αλβανών αυτονομιστών στις συγκρούσεις με το στρατό το 2001) Αλί Αχμέτι, μόλις δύο μήνες πριν τις πρόωρες εκλογές της 5ης Ιούνη. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποιος λόγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ