Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Κατηγορεί την κυβέρνηση για πρόκληση εντυπώσεων... τις οποίες σιγοντάρει

Με κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης άρχισε την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια, αν και χαρακτήρισε προσχηματική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, λέγοντας ότι αποσκοπεί στις εντυπώσεις, δεν απέφυγε τον πειρασμό να τις σιγοντάρει, υιοθετώντας, μεταξύ άλλων, το βολικό για το σύστημα ισχυρισμό ότι «ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής - μίντια - τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη».

Παράλληλα, πέρα από το να στοχοποιήσει την... αφίσα ως μέσο προπαγάνδας, τα έβαλε και με τη διατήρηση γραφείων από τα κόμματα για τις ανάγκες των οργανώσεών τους ανά την Ελλάδα... «περηφανευόμενος» ότι το κόμμα του δεν κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Δέχτηκε ότι υπήρξαν θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ζητώντας να προσκομιστούν στοιχεία ποιοι τα πήραν και πού τα κατηύθυναν, αναπαράγοντας και αυτός τα περί «αμαρτωλού τριγώνου» ανάμεσα στα κόμματα, στις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Στη βάση υπαρκτών φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής (και μακριά από την πραγματική ρίζα τους), ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε να επιβληθούν διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες, στο λεγόμενο «πολιτικό χρήμα», στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, στην κρατική διαφήμιση, στα κονδύλια υπουργείων που απασχολούν δημοσιογράφους.

«Το κομματικό κράτος του χτες και του σήμερα είναι που γεννά και θα συνεχίσει αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις», κατέληξε, συμβάλλοντας και αυτός στο να βγαίνει «λάδι» το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ