Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σηκώνουν υποκριτικά τη σημαία κατά της διαπλοκής

...την ίδια ώρα που ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκή επίθεση και στηρίζουν απλόχερα το κεφάλαιο

Δημήτρης Κουτσούμπας: Μέσα από τις διάφορες επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης.

Επιδιώκεται να συγκαλυφτεί ότι για το χρέος και τα ελλείμματα η πρώτη και κύρια αιτία είναι οι παροχές προς τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι φοροαπαλλαγές, οι συνεχείς ενισχύσεις, με τα διάφορα κίνητρα κ.λπ. Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι εκτρέφονται και τα διάφορα σκάνδαλα.

Οι τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση για απαλλαγή των βιομηχάνων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης φυσικού αερίου και ψήφισε πριν από μία βδομάδα καθώς και αυτή που απαλλάσσει τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις από πρόστιμα και τέλη είναι δείγματα της νόμιμης διαπλοκής και στήριξης του κράτους και των κυβερνήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η σαπίλα του συστήματος δεν γιατρεύεται με εξεταστικές επιτροπές και ημίμετρα.

Θα ψηφίσουμε υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει έλεγχος και για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από το τραπεζικό σύστημα. Αλλά και στο πλήθος των θαλασσοδανείων και τις σκανδαλώδεις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, αλλά δεν έχουμε και αυταπάτες για τα αποτελέσματα.


ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ