Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Παράθεση «εκτιμήσεων» που αντανακλούν διεργασίες

Σε σειρά «εκτιμήσεων» για το αστικό πολιτικό σύστημα - που αντανακλούν διεργασίες και ζυμώσεις - προέβη ξανά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης. Αφού χαρακτήρισε τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής «τουφεκιές στον αέρα», στη συνέχεια εξέφρασε την αμφιβολία του «αν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες της». «Δεν φαντάζομαι», πρόσθεσε, «ότι αυτή η κυβέρνηση να μακροημερεύσει».

Για τη ΝΔ εκτίμησε ότι μπορεί να μιλάει για εκλογές, όμως στην πραγματικότητα δεν τις θέλει γιατί «δεν έχει σταθεροποιήσει την υπεροχή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ». Ενώ προβληματισμό εξέφρασε και αν «θα υπάρχει ΝΔ το 2018» ή, αν θα υπάρχει, «ποια θα είναι τα ποσοστά της», φέρνοντας ως παράδειγμα το άλλοτε «κραταιό» ΠΑΣΟΚ.

Επιμένοντας όσον αφορά τις διεργασίες, εκτίμησε ότι για την ψήφιση του Ασφαλιστικού δεν είναι και τόσο «μπετόν αρμέ» η κυβερνητική πλειοψηφία. «Προσέξτε μην έχετε κανένα νέο Σακελλαρίδη», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση αποχωρήσεων μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού.

«Πιάνοντας» το επίπεδο της ...οικονομίας, σημείωσε για το Ασφαλιστικό ότι «μία κυβέρνηση που εισάγει στη Βουλή μία συμφωνία που δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση». Είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εκταμιευτούν τα 5 δισ. ευρώ και ότι ο ίδιος «έχω πληροφορίες 1 - 1,2 δισ. θα μας δώσουν». Πρόσθεσε μάλιστα για το ΔΝΤ ότι «στην Αμερική ζητάνε και 4ο μνημόνιο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις γνωστές αντιδραστικές θέσεις του κόμματός του, για τον καθορισμό των συντάξεων με βάση τα περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ