Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Συσκοτίζει την αιτία των δεινών του λαού, «εξωραΐζει» τη νέα αντιλαϊκή επίθεση

Σε μια «παρέα» από «φοροφυγάδες, λαθρέμπορους και golden boys» επιχείρησε να αποδώσει ο πρωθυπουργός όσα υποφέρει ο λαός για λογαριασμό του κεφαλαίου

Eurokinissi

Στην πεπατημένη των κομμάτων της αστικής διαχείρισης κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σηκώνοντας «κουρνιαχτό» για να κρύψει το νέο κύμα επίθεσης που φέρνει η κυβέρνησή του στο λαό, προσφέροντάς του εν είδη «αντίδωρου» κάλπικες υποσχέσεις για «φως στην άκρη του τούνελ», αλλά και αστειότητες περί του δικαιώματος τάχα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους με τα μέσα που κρίνει, αφήνοντας να εννοείται ότι μπορεί με... φιλολαϊκά μέσα να επιτευχθούν αντιλαϊκοί στόχοι.

Ο πρωθυπουργός, αφού επιχείρησε να μειώσει στα μάτια του κεφαλαίου τον έτερο διεκδικητή της διαχείρισης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν συντάσσεται με τις «εθνικές θέσεις» για το χρέος και την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης», αναλώθηκε στη σκανδαλολογία με ορολογία απ' τα παλιά, τύπου «νταβατζήδες», «golden boys» κ.λπ.

Ανέσυρε προς τούτο καθετί διαθέσιμο, τη λίστα Λαγκάρντ, τα cd του Μπόργιανς, τα «Panama papers» κ.ο.κ., προκειμένου να δώσει υπόσταση στους έωλους ισχυρισμούς του ότι για την κρίση φταίει η διαφθορά και η διαπλοκή, βγάζοντας για πολλοστή φορά «λάδι» το καπιταλιστικό σύστημα που τις γεννάει.

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης, κάνετε μηνύσεις για να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε αυτά που απασχολούν το μέσο Ελληνα πολίτη, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα ως εδώ; (...) Ποιο ήταν αυτό το σύστημα, αυτή η παρέα που λεηλάτησε τον εθνικό πλούτο και διευκόλυνε την εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό» ανέκραξε υποκριτικά ο Αλ. Τσίπρας, αποδίδοντας τα βάσανα του λαού σε μια... «παρέα», στους «φοροφυγάδες, τους λαθρέμπορους, τα golden boys» και όχι φυσικά στην εξουσία της αστικής τάξης, που λυμαίνεται «νόμιμα» τον κοινωνικά παραγόμενο πλούτο, καταδικάζοντας στην ανέχεια το λαό.

Το γνωστό παραμύθι με το... «φως στο βάθος του τούνελ»

Συσκοτίζοντας ότι με την πολιτική της η κυβέρνησή του υπηρετεί ανάγκες και συμφέροντα του κεφαλαίου, ενάντια σε αυτά της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, ο πρωθυπουργός σήκωσε τα λάβαρα του αγώνα κατά της διαπλοκής και ισχυρίστηκε, εμπαίζοντας απροκάλυπτα το λαό:«Θα περάσουμε τον κάβο, η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα δει φως στο βάθος του τούνελ, με προστασία πρώτης κατοικίας, με το νόμο για ανθρωπιστική κρίση, την κάλυψη των ανασφάλιστων, το νέο Φορολογικό που ρίχνει τα βάρη στα υψηλά εισοδήματα, με το Ασφαλιστικό που είναι πρόταση δικαιοσύνης και καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα».

Σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για θαλασσοδάνεια στα κόμματα και σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, κατά παράβαση προϋποθέσεων που ίσχυαν για όλους τους άλλους, όπως είπε, για ιδιωτική χρηματοδότηση από επιχειρηματίες που αποσκοπούσαν σε πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις κ.ά.

Δεν έκρυψε ότι στο όνομα της πάταξης της διαφθοράς, η κυβέρνηση στοχεύει να προωθήσει ευρύτερες αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα και να θεσπίσει εργαλεία παρέμβασης στη λειτουργία των κομμάτων, ζήτημα που τίθεται εδώ και καιρό απ' την ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οπως είπε, η χρηματοδότηση των κομμάτων «βρίσκεται στην κορυφή ατζέντας των περισσότερων προηγμένων δημοκρατιών και σειράς διεθνών οργανισμών όπως η ΕΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Προανήγγειλε ένα νέο πλαίσιο για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα», όπου θα αντιμετωπίζεται και το ζήτημα του τραπεζικού δανεισμού, καθιέρωση ελέγχου για χρέη και ρυθμίσεις προς τις τράπεζες και κατάργηση παρεμβάσεων όπως αυτή που παρείχε ασυλία σε στελέχη τραπεζών που χορήγησαν δάνεια στα κόμματα. Ακόμα, όπως είπε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση για τα πολιτικά κόμματα, «στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα» με συνολική επανεξέταση της χρηματοδότησης των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ