Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Δε συζητούν εργατικά αιτήματα

Για τρίτη φορά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρνήθηκε τη σχετική συζήτηση

Μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της Φωκίδας, στέκεται η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αποδεικνύοντας, έτσι, ότι φιλοκυβερνητικοί και νεοδημοκράτες σύμβουλοι υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική.

Για τρίτη συνεχή φορά κάτω από την πίεση των φορέων του νομού εισάγεται για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, το ψήφισμα της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωσης της 17ης Μάη για την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά με διάφορες μεθοδεύσεις και «τεχνάσματα» της μιας πλευράς και της άλλης, όχι μόνο δεν παίρνεται απόφαση, αλλά ούτε καν συζητιέται. Μάλιστα, με περίσσιο θράσος καταγγέλλεται προσχηματικά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου γιατί κατήγγειλε στο λαό της Φωκίδας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία του ΝΣ. επί δύο συνεχόμενες φορές. Επιπλέον, κυνικά οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ζητάνε «δήλωση μετανοίας» από το Εργατικό Κέντρο, να αποσύρει την καταγγελία, αλλιώς το θέμα δε συζητιέται.

Τη στάση αυτή της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και σημειώνει ότι η δράση της πλειοψηφίας είναι επικεντρωμένη στη διατήρηση της καρέκλας και στο πώς δε θα θιγεί η κυβερνητική πολιτική, πώς θα ξεφύγουν από το σκόπελο που τους έβαλαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις όλου του λαού της Φωκίδας.

«Αλλά εάν ήθελαν να στηρίξουν τα δικαιώματα του λαού, συνεχίζει, στην Ασφάλιση, στην Υγεία - Πρόνοια, στη σύνταξη, θα ήταν παρόντες στα συλλαλητήρια και στους αγώνες μας. Θεωρούμε, καταλήγει η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου, ότι το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το κίνημα που συσπείρωσε άτομα ανεξάρτητα της πολιτικής και ιδεολογικής τους θέσης, μπορεί να βάλει φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης των δικαιωμάτων του. Μπορεί να απομονώσει τις όποιες προσπάθειες διάσπασής του. Μπορεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στην Τοπική - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μπορεί αυτή ενεργά να μάχεται για τα συμφέροντα και μόνο του λαού της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ