Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πλήθος αιτημάτων ζητά ικανοποίηση

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για το πλαίσιο διεκδίκησης με αφορμή την απεργία που έχει εξαγγείλει για αύριο η διοίκηση της Ομοσπονδίας

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο, Πέμπτη 26 του Ιούλη, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με πλαίσιο, όμως, αιτημάτων τέτοιο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Επί της ουσίας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας περιορίζει τη διεκδίκηση σε ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό ταμείο και τη σχολή του κλάδου.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού» καλεί τους εργαζόμενους σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διεκδίκηση σύγχρονων ασφαλιστικών και άλλων αιτημάτων και σαν τέτοια αναφέρει: «Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με 5νθήμερη και 35ωρη απασχόληση για όλους. Διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων. Αυστηρές ποινές σε όσους εργοδότες παραβιάζουν το 5νθήμερο. Να καθιερωθεί η απασχόληση και η ασφάλιση των εποχιακά εργαζομένων με το άνοιγμα των επιχειρήσεων μέχρι το κλείσιμο.

Να σταματήσει η μεγάλη εισφοροδιαφυγή. Να καθιερωθεί ασφαλιστική εισφορά με βάση την ελάχιστη σύνθεση εργαζομένων σε σχέση με τις κλίνες και την κατηγορία, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει. Να απαιτήσουμε την ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. Να υπερασπιστούμε το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και να απαιτήσουμε την ένταξη και άλλων. Να απαιτήσουμε τη μείωση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη κατά 5 χρόνια. Τη μείωση των προϋποθέσεων από 4.500 ένσημα σε 4.050. Ολος ο χρόνος της ανεργίας να προσμετράτε σαν κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση. Να διεκδικήσουμε την επέκταση του ΤΑΞΥ σε όλη την Ελλάδα, με διαρκής βελτίωση των παροχών. Δημόσιο σύστημα υγείας με αναβαθμισμένες παροχές για όλο το λαό. Αμεση επαναλειτουργία των Σχολών μετεκπαίδευσης. Αμοιβή των μαθητών με τον κατώτερο της ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ