Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεπικουρείται η λογική της κυβέρνησης

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη συζήτηση της πρότασης νόμου του Συνασπισμού για τη λήψη ενισχυτικών μέτρων σε άνεργους και συνταξιούχους

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσει την πολιτική της κυβέρνησης και να απαιτήσει μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο Συνασπισμός, ζητώντας τη λήψη μέτρων ενισχυτικού χαρακτήρα για άνεργους και συνταξιούχους στα πλαίσια όμως της «κοινωνικής αλληλεγγύης», συνεπικουρώντας ουσιαστικά στην κυβερνητική λογική που αποκρύπτει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας την αντίθεση του Κόμματος στη συγκεκριμένη λογική, κατέθεσε προτάσεις τονίζοντας ότι «ζητάμε να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων ομάδων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Επανασύνδεση των κατώτατων ορίων με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Μείωση των ορίων ηλικίας. Επιδότηση όλων των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά και όχι με την παράταση όπως προτείνει ο Συνασπισμός». Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να έρχεται εδώ η κυβέρνηση να μιλά για ελλείμματα όταν περικόπτει κατά δύο μονάδες τις εισφορές των εργοδοτών», τονίζοντας ότι το κόστος αυτών των μέτρων πρέπει να αναληφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, προσθέτοντας πως οι προτάσεις του ΚΚΕ «είναι μέτρα στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας και λαϊκής μέριμνας».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη λογική της «κοινωνικής αλληλεγγύης» που εμπεριέχεται στην πρόταση του ΣΥΝ, σημείωσε ότι «οι μικροπαροχές χρησιμοποιούνται για να ενσωματώνονται οι λαοί στις λογικές της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης», έκανε λόγο για λογική «αποπροσανατολιστική σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες», τονίζοντας ότι «η πρόταση σύστασης ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσεται στην ίδια λογική». Παράλληλα, τόνισε ότι ενώ «η κυβέρνηση προωθεί και νέα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, δεν είναι τυχαίο που η πρόταση του Συνασπισμού δε συνδέει το αίτημα με την προοπτική της ανατροπής αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ