Τρίτη 10 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κλοπή παλαιστινιακής γης με τη «βούλα» της ισραηλινής κυβέρνησης...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

«Νέα» φόρμουλα υφαρπαγής της παλαιστινιακής γης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με δόλια μέσα και γραφειοκρατικούς ακροβατισμούς, μηχανεύτηκε η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» («Peace Now») παραχάραξε έγγραφα ιδιοκτησίας περιοχής, που ανήκε σε οικογένεια Παλαιστινίων, προκειμένου να απαλλοτριώσει περιοχή που δεν της ανήκει για να περιέλθει στα χέρια της οργάνωσης Εβραίων εποίκων «Ατέρετ Κοχανίμ» («Στέμμα των Ιερέων»), που δραστηριοποιείται βάζοντας στο χέρι παλαιστινιακά κτίρια και περιουσίες σε κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης (και τώρα και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ...).

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, που επικαλούνται χτεσινά δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η εταιρεία «Ατέρετ Κοχανίμ» ανακοίνωσε πως περιήλθε στην ιδιοκτησία της μεγάλη έκταση γης (που στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια Παλαιστινίων Αμπού Τάαχ) στην περιοχή Σέιχ Τζάρα της Α. Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ανεγερθεί μεγάλο κτιριακό συγκρότημα στέγασης γραφείων. Η οργάνωση «Ατέρεμ Κοχανίμ» ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αγορά, ωστόσο, έρευνες της έτερης ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα» έδειξαν πως στην πραγματικότητα η ισραηλινή κυβέρνηση με γραφειοκρατικούς ακροβατισμούς απαλλοτρίωσε παλαιστινιακή γη που δεν της ανήκε στο πλαίσιο πολιτικών που στοχεύουν στην αλλαγή του πληθυσμιακού χάρτη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου ήδη κατοικούν πάνω από 300.000 Εβραίοι έποικοι. Παλαιστίνιοι, που κατήγγειλαν «κατάσχεση» της γης τους «υπό την προστασία της αστυνομίας», καθώς και την επέκταση του εβραϊκού εποικισμού, προσέφυγαν σε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια στο Ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο με την ελπίδα προστασίας της περιουσίας τους.

Η «Ατέρετ Κοχανίμ» δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε συνοικίες μέσα ή στα όρια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται ιεροί τόποι και των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών. Η ίδια διαβεβαιώνει ότι τάχα «διευκολύνει τις αγορές» των ακινήτων όπου εγκαθίστανται έποικοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ