Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπογράφηκε η σύμβαση παράδοσης στους ιδιώτες

Με εννέα μήνες καθυστέρηση υπογράφηκε χτες η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της κοινοπραξίας «Shell» - «Cinergy» για τη σύσταση της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής. Αν και ο διαγωνισμός για την παράδοση και των δικτύων πόλης φυσικού αερίου για την Αττική είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβρη, εντούτοις η σύμβαση υπογράφτηκε χτες, αφού έπρεπε πρώτα να εξασφαλιστούν οι «γενναίες» επιδοτήσεις που φτάνουν στο 43% της επένδυσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης που ήταν παρών κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, σε σύντομο διάστημα θα αρχίσει η τροφοδοσία με φυσικό αέριο πολλών περιοχών της Αττικής, και χαρακτήρισε την «επένδυση» των «Shell» - «Cinergy», ως τη μεγαλύτερη που έγινε για το 2001 στην Ελλάδα.

Με βάση τη σύμβαση, η ΕΠΑ Αττικής υποχρεούται σε ελάχιστη αύξηση των δικτύων χαμηλής πίεσης που θα πρέπει να κατασκευάσει στη διάρκεια των πρώτων επτά ετών λειτουργίας της. Ειδικότερα, στο τέλος του τρίτου έτους λειτουργίας της ΕΠΑ Αττικής η ανάπτυξη θα ανέρχεται σε 900 χλμ., στο τέλος του πέμπτου έτους σε 1.500 χλμ. και στο τέλος του έβδομου έτους σε 2.000 χλμ. Για την κατασκευή των νέων αυτών δικτύων η ΕΠΑ Αττικής θα επιχορηγηθεί από το Δημόσιο μέσω κονδυλίων του Γ' ΚΠΣ.

Σήμερα από τα λειτουργούντα δίκτυα στην περιοχή της Αττικής - κυρίως σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας - (παλαιό δίκτυο της ΔΕΦΑ) τροφοδοτούνται οικιακοί, εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 8.400.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ