Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Προσπάθεια να εμφανιστεί κλίμα ευφορίας...

Την εικόνα της ευφορίας και της σιγουριάς, προσπάθησε να δώσει η κυβέρνηση και με αφορμή τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα 2004 που πραγματοποιήθηκε χτες, η οποία, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης ήταν «μια συνεδρίαση ρουτίνας». Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν έλειψαν οι προβληματισμοί για την πορεία έγκαιρης υλοποίησης των Ολυμπιακών έργων και την αντιμετώπιση των απαιτήσεων της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ που θα έρθει στην Αθήνα για νέο έλεγχο με το νέο πρόεδρό της Ντ. Οσβαλντ στα τέλη Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, τέσσερα ήταν κυρίως τα θέματα που απασχόλησαν τη Διυπουργική: η διοργάνωση της Παραολυμπιάδας, το πρόγραμμα υλοποίησης των έργων, η πρόοδος στο πρόγραμμα της φιλοξενίας και τα συμπεράσματα από την ελληνική παρουσία στη συνεδρίαση της ΔΟΕ στη Μόσχα.

Ειδικότερα:

  • Για τη διοργάνωση της Παραολυμπιάδας, εγκρίθηκε πρόγραμμα δράσης που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, το οποίο περιλαμβάνει διάφορα έργα και παρεμβάσεις ώστε οι μεταφορές και λοιπές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες από τα άτομα με ειδικές ανάγκες που θα πάρουν μέρος στους αγώνες.
  • Για την υλοποίηση των έργων έγινε ενημέρωση για τα ολυμπιακά έργα που κατασκευάζονται με φορέα το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία εκτιμήθηκε ότι βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, εκτός εξαιρέσεων.
  • Για το θέμα της φιλοξενίας - που θεωρείται ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στις σχέσεις με τη ΔΟΕ - ο Τ. Χυτήρης δήλωσε αισιόδοξος για την υπερκάλυψη των κλινών που απαιτούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε ότι υπογράφτηκαν συμβάσεις με τους ξενοδόχους για άλλες 1.000 κλίνες, από τις 4.000 που ακόμη απαιτούνται για την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων της ΔΟΕ.
  • Τέλος, τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γ. Αγγελοπούλου εκτίμησαν ως θετική την εκλογή του Ζακ Ρογκ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής πρόκειται να διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ