Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή του «Αλφα» στο ΣτΕ

Με ένα πολύ λεπτό θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη για τα όρια των μέσων ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν τις ερωτικές επιλογές επώνυμων πολιτών, θα ασχοληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με αφορμή προσφυγή που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Αλφα». Η εταιρία «Αλφα Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο των 20 εκατ. δραχμών που της επιβλήθηκε με αποφάσεις του υπουργού Τύπου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για παράβαση της τηλεοπτικής νομοθεσίας και προσβολή της προσωπικότητας των πολιτών.

Η υπόθεση αφορά δελτία ειδήσεων του σταθμού το Φλεβάρη του 2000 και τις εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα», όπου μπλέχτηκαν τα ονόματα των Φιλήμονα, Κόκκοτα, Μαζωνάκη και Μακρή και γινόταν λόγος για τις ερωτικές προτιμήσεις τους.

Παράλληλα, ο σταθμός «TV Πειραιάς» με προσφυγή στο ΣτΕ ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Τύπου για άμεση διακοπή του σήματός του από τη συχνότητα 49 UHF, γιατί - όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του σταθμού - η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από «βομβαρδισμό» καταγγελιών από τον τηλεοπτικό σταθμό «Τέμπο» για παράνομη λειτουργία του «TV Πειραιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ