Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΚΟΖΑΝΗΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα

Κλιμάκωση του αγώνα τους και πιθανή μαζική κάθοδο στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι γουνοποιοί Καστοριάς και Κοζάνης, μέσα από σύσκεψη των Συνδέσμων τους που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι. Χθες απέρριψαν ως απαράδεκτα τα μέτρα (μείωση από 1,5% σε 1% του επιτοκίου ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Εφορίες και διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής από 24 σε 48 δόσεις), που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, δήθεν για την ανακούφισή τους. Στην ουσία, το υπουργείο δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα των γουνοποιών που διαμαρτύρονται για τη ληστρική πολιτική των τραπεζών, εξαιτίας της οποίας οδηγούνται σε πλήρη χρεοκοπία.

Ετσι και χθες οι γουνοποιοί συνέχισαν για 3η ημέρα τον αποκλεισμό των ΔΟΥ σε Καστοριά, Αργος Ορεστικό και Σιάτιστα. Μάλιστα, στην Καστοριά, οι γουνοποιοί προχώρησαν και σε αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας. Στη Σιάτιστα, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπήκε στα γραφεία της υπηρεσίας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά στη συνέχεια οι γουνοποιοί, που γέμισαν την πλατεία, κατάφεραν και πάλι να τον αναγκάσουν να βγει έξω και έβαλαν λουκέτο στο κτίριο. Στο μεταξύ, σε ένδειξη συμπαράστασης, δε λειτούργησαν μέχρι τις 10 το πρωί οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Σιάτιστας.

Να θυμίσουμε πως οι γουνοποιοί διεκδικούν ρύθμιση των χρεών τους, που, εξαιτίας των πανωτοκίων, βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη (30 δισ. δραχμές), αν και μέχρι τώρα έχουν πληρώσει 10 φορές το αρχικό κεφάλαιο δανεισμού. Συγκεκριμένα, ζητούν κατάργηση των πανωτοκίων, πάγωμα των χρεών για 3 χρόνια, επιδότηση επιτοκίου 30% και διάρκεια αποπληρωμής 7 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ