Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέσα από κατοικημένες περιοχές αγωγός κηροζίνης!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, δέχτηκε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς καυσίμου από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου προς το «Ελ. Βενιζέλος»

  • Καταψήφισε η ΝΑΣ

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς καυσίμου από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου προς το νέο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απασχόλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, στη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασής του. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αγωγός - που θα μεταφέρει κηροζίνη - θα διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, ενώ όπως σημείωσε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Ν. Στεφανίδης «πρόκειται για μια τυπική έγκριση αφού το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη». Η πλειοψηφία του ΝΣ, χωρίς να διστάσει, υπερψήφισε τη μελέτη με το σκεπτικό ότι πρόκειται για έργο υποδομής. Μόνη «παραφωνία», που «είπε τα πράγματα με το όνομά τους», η ΝΑΣ, η οποία και καταψήφισε τη μελέτη.

Ο συγκεκριμένος αγωγός, θα έχει συνολικό μήκος 52 χιλιομέτρων και διάμετρο 10 ιντσών, θα είναι υπόγειος και θα τοποθετηθεί σε βοηθητικούς δρόμους της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, της υπό κατασκευής Λεωφόρου Σταυρού - Σπάτων και σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, θα τροφοδοτεί με κηροζίνη το νέο αεροδρόμιο. Οπως αναφέρεται στην εισήγηση: «Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του διέρχεται μέσα από το αστικό / περιαστικό πολεοδομικό συγκρότημα της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, από εδάφη με ομαλές κλίσεις χωρίς να προσβάλλει δασικές εκτάσεις, υδροβιότοπους, εγχώρια ή διεθνή καθεστώτα προστασίας οικολογικού ελέγχου, θεωρείται έργο υποδομής».

Επί της ουσίας, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δέχτηκε ως είχε την πρόταση, χωρίς να εξετάσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις, σημείωσε στην παρέμβασή του ο Ν. Στεφανίδης. Επισήμανε δε, ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος του ΝΣ, αφού εξετάζει τη ΜΠΕ ενός έργου που έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, τονίζοντας ότι η ΝΑΣ θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη μελέτη. Και κατέληξε: «Οπως και το καλοκαίρι του 1999, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, έρχονται στο ΝΣ μια σειρά από σοβαρά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτή η περιβαλλοντική μελέτη. Το ζήτημα είναι - σημείωσε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία - ότι προσπαθείτε μέσα στο καλοκαίρι να περάσετε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής του πολίτη, ενώ ο ίδιος είναι απών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ