Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Στο θάνατο των επτά από τα εννιά μέλη του πληρώματος οδήγησε η πτώση ενός αεροσκάφους μεταφορών της εταιρίας «Silk Way» (έδρα στο Αζερμπαϊτζάν), χτες, στο Αφγανιστάν. Η πτώση σημειώθηκε μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Dwyer στο Αφγανιστάν.

ΣΕΟΥΛ.-- Απανωτές εκρήξεις σημειώθηκαν χτες στην αμερικανική στρατιωτική βάση Κάρολ, στην περιοχή Τσιλγκόκ, 300 χλμ. νοτιοανατολικά της Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Ντόπια ΜΜΕ μίλαγαν για τουλάχιστον 10 εκρήξεις. Οι αρχές ερευνούσαν τα αίτια.

ΑΓΚΑΝΑ.-- Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό «B-52H» Stratofortress συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Γκουάμ (νησί που ανήκει στις ΗΠΑ, στον Ειρηνικό). Το επταμελές πλήρωμα του βομβαρδιστικού διασώθηκε αφού εγκατέλειψε το αεροσκάφος πριν αυτό συντριβεί. Το «Β-52» ανήκε στην 69η Μοίρα Βομβαρδισμού και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, ενώ τα αίτια της πτώσης του διερευνώνται.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Περιοδεία σε Καζακστάν, Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν ξεκινά αύριο ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, ενώ στην Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν) ο Γι θα πάρει μέρος και στη συνάντηση που θα έχουν εκεί οι ΥΠΕΞ της Οργάνωσης για τη Συνεργασία στη Σαγκάη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως, ένας κάθε τρία δευτερόλεπτα, θα μπορούσαν να πεθαίνουν εξαιτίας της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά το 2050, προειδοποιεί έκθεση Βρετανών επιστημόνων για την αντοχή των μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών στα φάρμακα. Οι ερευνητές έκριναν επείγουσα την άμεση ανάληψη δράσης ώστε να αποτραπεί «η επιστροφή της προληπτικής ιατρικής στην εποχή του Μεσαίωνα».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών «Bayer» υπέβαλε χτες προσφορά εξαγοράς στην αμερικανική εταιρεία σπόρων «Monsanto», με στόχο να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία αγροχημικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ