Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει κοινωνική αδικία και φτώχεια για το λαό

Eurokinissi

Ξεμπροστιάζοντας την αντιλαϊκή στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, πίσω από τις μεταξύ τους κοκορομαχίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε: «Είστε όλοι συνέταιροι των τριών μνημονίων, που ψηφίσατε όλοι μαζί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ουδείς, πλην ΚΚΕ, αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο. Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε απόγνωση το λαό».

Επισήμανε ότι «για να έρθει αυτή η ανάπτυξη και να κλείσει ο κύκλος» της καπιταλιστικής κρίσης, «απαιτείται μια βάρβαρη πολιτική, την οποία συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη (...) Ποια είναι η αντιπαράθεση, λοιπόν; Ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα και ποιος θα εφαρμόσει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική».

Οπως τόνισε, είναι συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, όσο και αν διατείνεται ότι η πολιτική του έχει «κοινωνικό πρόσημο».

Χαρακτήρισε, εξάλλου, εμπαιγμό και «τετραγωνισμό του κύκλου» τα όσα είχε αναφέρει προηγουμένως από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ότι η πολιτική αυτή είναι... «τακτική» για το ...σοσιαλισμό! «Εχουμε τη νέα εκδοχή», σημείωσε ο Θ. Παφίλης, «"σοσιαλιστικός καπιταλισμός"! Δηλαδή, υπηρετούμε τον καπιταλισμό, τον σώζουμε - τον πιο άγριο καπιταλισμό - για να πάμε μετά στο σοσιαλισμό».

«Καλά, δεν υπάρχει φιλότιμο; Πόσα εκατομμύρια εξοικονομείτε» με την κατάργηση του ΕΚΑΣ; ρώτησε. «Εκατό, διακόσια; Τι είναι αυτά; Ενα ελάχιστο κέρδος μιας χρονιάς ενός εφοπλιστή. Δείτε τους ισολογισμούς. Και πάτε και τσακίζετε τους φτωχούς ανθρώπους και μας λέτε εδώ τώρα ότι θα ανοίξουμε τον δρόμο με κοινωνικές οικονομίες και όλα αυτά τα παραμύθια».

Οσο για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο η ΝΔ βγήκε στα κάγκελα, σημείωσε: «Γιατί φωνάζετε; Για να γίνουν λαϊκή περιουσία όλα αυτά του Δημοσίου; Οχι. Γιατί ένα κομμάτι της αστικής τάξης βλέπει ότι θα συντριβεί από την επέλαση των μεγαθηρίων».

«Εσείς λοιπόν», κατέληξε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, «στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο δρόμο δηλαδή της κοινωνικής αδικίας, της φτώχειας για το λαό και των νέων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο και εμείς μαζί με το λαό στο δρόμο της ανατροπής. Γιατί τελικά και ιστορικά παλιότερα, αλλά και σήμερα, αποδεικνύεται ότι τα κοινωνικά συστήματα ούτε από μέσα αλλάζουν, ούτε με νησίδες, αλλά ανατρέπονται από τη λαϊκή πάλη, από τις κοινωνικές επαναστάσεις. Εμείς σε αυτόν το δρόμο θα πάμε. Συγχαρητήρια για την επιλογή σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ