Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Επιμένει στη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης»

Ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης για την επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, και ανέδειξε την αναγκαιότητα για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» που θα υλοποιήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης που τα ονόμασε «εθνικά συμφέροντα».

Εγκάλεσε την κυβέρνηση, δείχνοντας ότι ο «καβγάς» είναι το μείγμα διαχείρισης, ότι από τις ιδιωτικοποιήσεις θέλει να πληρώνει για το κρατικό χρέος και όχι την καπιταλιστική ανάπτυξη και χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα «φοροκαταιγίδα που θα πλήξει κάθε ελπίδα ανάκαμψης της (σ.σ. καπιταλιστικής) οικονομίας».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν δίνει από μόνη της βιώσιμη λύση, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για την κατάσταση της καπιταλιστικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί «να εκτινάξει το ελατήριο της οικονομίας» και θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα στο μεγάλο κεφάλαιο ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συγκροτήσει τον τρίτο εναλλακτικό πόλο για το σύστημα, τόνισε ότι το κόμμα της προχωράει για την υλοποίηση «προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» που θα απογειώσουν την οικονομία.

Διεκδικώντας το σοσιαλδημοκρατικό χώρο που πασχίζει να αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια της ευρωενωσιακής σοσιαλδημοκρατίας υποστήριξε: «Εμείς θα βοηθήσουμε τη χώρα μας στο θέμα του χρέους, όπως έχουμε πράξει όλο αυτό το διάστημα και θα αξιοποιήσουμε όλες μας τις επαφές και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, για να το πετύχουμε αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ