Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κατηγορεί τον Τσίπρα για κακή διαπραγμάτευση

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το ... τίποτα σε δόσεις», δήλωσε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για τα αποτελέσματα του προχτεσινού Γιούρογκρουπ, κινούμενη σε μια γραμμή ταυτόσημη με της ΝΔ, ως προ το τι εξασφάλισε ο Αλ. Τσίπρας για την υπόθεση αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Επιμένει ότι «αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012. Επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα. Η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ' επιταγήν του κυρίου Σόιμπλε».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει, «έμειναν μετεξεταστέα» για τους δανειστές «η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων». «Για όλα αυτά η κυβέρνηση θα δώσει άμεσα επαναληπτικές εξετάσεις», συμπληρώνει η Γεννηματά, καθώς και στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν σύντομα, νέα, «συμπληρωματικά» αντιλαϊκά μέτρα από πλευράς κυβέρνησης.

«Η διατήρηση της καρέκλας τους μας κοστίζει ακριβά!» καταλήγει στη δήλωσή της η Γεννηματά, βάζοντας κι αυτή ζήτημα αποχώρησης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι ωστόσο, με εκλογές, αλλά με ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή και ευρεία τέτοια πλειοψηφία από όλες τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», οπωσδήποτε με συμμετοχή και των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Επιπλέον, στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι το ΔΝΤ μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους θα είναι δανειστής μας με μια νέα δανειακή σύμβαση μαζί του, «δηλαδή άλλο ένα βαρύ παράλληλο μνημόνιο!». Και το λένε γιατί ξέρουν από τη δική τους κυβερνητική θητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ