Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Αποπροσανατολίζουν το λαό ενώ σχεδιάζουν το νέο γύρο επίθεσης

Τον προκλητικό ισχυρισμό ότι θα «υπερασπιστεί» τα Εργασιακά... όπως έκανε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις, επιστρατεύει η κυβέρνηση!

Τα παραδείγματα των συντάξεων και της πρώτης κατοικίας που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά και οι «σύμμαχοι» που μοστράρει, επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για τα Εργασιακά

Eurokinissi

Τα παραδείγματα των συντάξεων και της πρώτης κατοικίας που επικαλείται η κυβέρνηση, αλλά και οι «σύμμαχοι» που μοστράρει, επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για τα Εργασιακά
Επιχειρώντας να εφησυχάσει το λαό - αλλά ουσιαστικά απειλώντας τον! - ότι η κυβέρνησή του στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» «θα υπερασπιστεί την εργασία, όπως κάναμε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», καλλιεργώντας κάλπικες υποσχέσεις για «δίκαιη ανάπτυξη» και συντηρώντας τον καβγά με τη ΝΔ για το ποιος είναι ικανότερος «μεταρρυθμιστής», ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δίνει το στίγμα της «επόμενης μέρας» του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησής του.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αξιοποιήσει για «αλλαγή ατζέντας» και τα ζητήματα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης, ζητήματα που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, καθώς και της παραπέρα προσαρμογής του κράτους στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Χτες, εξερχόμενοι της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής, και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ανέφεραν ότι στις 24 Ιούλη, ημέρα της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Πρόσθεσαν πως θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, ώστε η κυβερνητική πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε «διάλογο με την κοινωνία». Ταυτόχρονα, ανοίγει η συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τα κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν ότι αυτή θα γίνει «στη βάση της απλής αναλογικής», παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα πιο συγκεκριμένες τοποθετήσεις και «διαρροές» της κυβέρνησης επί του θέματος δεν έχουν καμία σχέση με την καθιέρωση απλής αναλογικής.

Με παραμύθια περί «κόκκινων γραμμών» και «δίκαιης ανάπτυξης»

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και μπροστά στη νέα επίθεση στα Εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου, ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση πλέον να βάζει "κόκκινες γραμμές" και να τις υπερασπίζεται». Ως τέτοια παραδείγματα, μάλιστα, φέρνει την «υπεράσπιση» των συντάξεων και της πρώτης κατοικίας, λίγες μέρες αφότου με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό, το πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που ακολούθησε, αλλά και το μπαράζ τροπολογιών που έβαλε το «κερασάκι», η κυβέρνηση πετσόκοψε κι άλλο τις συντάξεις και παρέδωσε όλα τα στεγαστικά δάνεια στα περιβόητα «funds»...

Χαρακτηρίζει, δε, ως «διεύρυνση των συμμαχιών που έχει ήδη διαμορφώσει η κυβέρνηση» την εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, οργάνων δηλαδή της ΕΕ και διακρατικών οργανισμών που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και είναι υπέρμαχοι της εφαρμογής των περιβόητων «βέλτιστων πρακτικών»...

Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το κρατικό χρέος, υποστηρίζοντας πως «ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να επιτύχει η κυβέρνηση δεδομένων των συσχετισμών».

Επαναφέρει την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης», λέγοντας ότι «η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος προς την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας έχει αρχίσει (...) με έμφαση στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αναλογική κατανομή του οφέλους».

Ισχυρίζεται, ακόμα, ότι «το πλαίσιο της Θεσσαλονίκης παραμένει» και απαριθμεί δράσεις διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, σταγόνα στον ωκεανό του «λογαριασμού» που πληρώνει ο λαός και των ανικανοποίητων αναγκών του.

Κοντράρεται δε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ικανότητά τους να υπηρετήσουν τις «μεταρρυθμίσεις» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά πέραν των απολύσεων και της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, που ήταν δικές του μεταρρυθμίσεις ως υπουργού, δεν έχει να διατυπώσει ούτε μισή προγραμματική θέση που να τον δεσμεύει σε κάτι».

Ο Αλ. Τσίπρας απαντά και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, ευχαριστώντας την για τη στήριξη στις διαπραγματεύσεις και παραδεχόμενος ότι «συζητάμε σοβαρά με όλες τις δυνάμεις, και μερικές φορές με αρκετές δυσκολίες, γιατί πιστεύουμε ότι μια τέτοια αναδιάταξη συμμαχιών και συσχετισμών είναι ο δρόμος για τον πολιτικό αναπροσανατολισμό της Ευρώπης».

Την αυταπάτη ότι τα δύσκολα είναι πίσω και ότι έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη αναπαράγει και ο Δ. Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία» υποστηρίζει ότι «τα πολύ δύσκολα είναι ήδη πίσω μας. (...) Η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της με σχέδιο τετραετίας και έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη (...) Ανάπτυξη με δικαιοσύνη και πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ