Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ
Με διαδικασίες «fast track» η ψήφισή της στη Βουλή

Με τις γνωστές διαδικασίες «fast truck» προωθεί η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά χτες βράδυ στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Πρόκειται για τη σύμβαση παραχώρησης του Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, η οποία περιέχει τα κινητά και ακίνητα που παραχωρούνται στον Οργανισμό και παραδίδονται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του. Στην ίδια σύμβαση καθορίζονται και οι εργασιακές σχέσεις που «περιμένουν» τους εργαζόμενους του ΟΛΠ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενώ το μεσημέρι θα γίνει έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να καθοριστεί το πρόγραμμα της Ολομέλειας. Πάντως, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής αναφερόταν ότι η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθούν αύριο, προκειμένου ο πρωθυπουργός να μην πάει με «άδεια χέρια» στην Κίνα, στην προγραμματισμένη επίσκεψή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ