Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αντεργατικές εξελίξεις δρομολογεί η ένταξη στο άρθρο 99

Εξέλιξη αρνητική για τους εργαζόμενους, τα δεδουλευμένα και τις εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία χαρακτηρίζει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την υπαγωγή της «Ενωσης Πεζών» στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Καλεί εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες να μην επιτρέψουν στην Ενωση να τους φορτώσει κι άλλα βάρη στην πλάτη, όπως επιδιώκει να κάνει με το «σχέδιο εξυγίανσης».

«Εξυγίανση για τη διοίκηση σημαίνει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, μείωση του εργατικού κόστους, εντατικοποίηση της εργασίας, απολύσεις, ξεζούμισμα εργαζομένων και μικρομεσαίων αγροτών για τη βελτίωση της κερδοφορίας της», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τις μειώσεις μισθών που, με βάση τα πλάνα της εταιρείας, σχεδιάζεται να φτάσουν το 50% σε σχέση το 2012.

Με τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου, η εταιρεία δηλώνει μέσα στο σχέδιο «διάσωσης» πως «δρομολογούνται άμεσα πρόσθετες προσαρμογές του μισθολογικού κόστους», με απώτερο στόχο «η συνολική μισθοδοσία να φτάσει στο 10% του κύκλου εργασιών». Παράλληλα, μεταθέτει στο απώτερο μέλλον την αποπληρωμή χρωστούμενων μισθών (τμηματικά σε 24 μήνες) και παραγωγής των αγροτών (τμηματικά σε 5 χρόνια). Ας σημειωθεί πως τα δεδουλευμένα που οφείλει η εταιρεία ανέρχονται συνολικά σε 992.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία σε 357.500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ