Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση Αγροτικών Συλλόγων στον ΕΛΓΑ

Παρέμβαση με αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η εκτίμηση και η καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι, έκαναν την Τρίτη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών, Αστερουσίων και Ηρακλείου, στον ΕΛΓΑ. Παράλληλα, κατήγγειλαν την απαξίωση του ΕΛΓΑ από την κυβέρνηση, που εκφράζεται και μέσα από τη συρρίκνωση της αποζημίωσης για τα οδοιπορικά έξοδα, και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους του ΕΛΓΑ.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στις αρχές Ιούλη, η αποζημίωση των 25 λεπτών ανά χιλιόμετρο που προβλεπόταν μέχρι πρότινος για τη μετακίνηση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, μειώθηκε πλέον στα 14 λεπτά. «Πρόκειται για μείωση 40%, που σημαίνει ότι οι πραγματογνώμονες του ΕΛΓΑ ή θα καθηλωθούν ή θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για να επιτελέσουν το εκτιμητικό τους έργο. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους πάνω από 48%!», αναφέρουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι στην ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν, ακόμα, πως την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια και στην αμπελοκαλλιέργεια, λόγω κλιματικών φαινομένων, για τις οποίες δεν έχει γίνει εκτίμηση. Τέλος, τονίζουν πως η απαξίωση του ΕΛΓΑ ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που ήδη έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται πιο έντονα στο χώρο της αγροτικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ