Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στη 1.30 μ.μ., για τα προβλήματα των εργολαβικών εργαζομένων, προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Τις προηγούμενες μέρες, η κινητοποίηση του Σωματείου είχε αποτέλεσμα να ανακληθούν δύο απολύσεις εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία της καθαριότητας, αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και άλλα σωματεία διεκδικώντας: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργολαβικών και όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους. Εκτακτη επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα προγραμματιζόταν για χτες αργά το απόγευμα στα Γιάννενα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Ιωαννίνων. Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή περιγράφει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες που βρίσκονται «στον αέρα» με το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Οπως σημειώνει, «με τη λήξη των συμβάσεων καταθέσαμε όλες μας τα χαρτιά για να βγούμε στο ταμείο ανεργίας, όπως συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια. Ομως, το μεγαλύτερο κομμάτι των καθαριστριών δεν θα μπορέσει να βγει στο ταμείο ανεργίας, λόγων των πετσοκομμένων μισθών και των λίγων αιθουσών. Το καλοκαίρι οι περισσότερες θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε με "μαύρη εργασία" για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας, αφού μένουμε άνεργες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ