Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα διαμαρτυρία στον ΟΓΑ σήμερα από τη ΣΕΑΑΝ

Σε νέα κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΓΑ (Καποδιστρίου και Πατησίων) καλεί σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), αντιδρώντας στη στέρηση της αναπηρικής σύνταξης και του επιδόματος από παραπληγικό, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού. Την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην κινητοποίηση καλεί και η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος Αθήνας.

Πρόκειται για την περίπτωση παραπληγικού ηλεκτρολόγου, ασφαλισμένου στον ΟΓΑ με βάση νόμο για τους εργαζόμενους στις ακριτικές περιοχές, ο οποίος πλήρωνε για την ασφάλισή του και το Επικουρικό Ταμείο των Ηλεκτρολόγων, προκειμένου να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οταν μετά από 15 χρόνια ασφάλισης έμεινε παραπληγικός, συνταξιοδοτήθηκε λαμβάνοντας σύνταξη αναπηρίας ενώ παράλληλα έλαβε επίδομα παραπληγίας από τον ΟΓΑ.

Τον τελευταίο χρόνο, ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ ότι του κόβεται η σύνταξη αναπηρίας και στη συνέχεια το επίδομα παραπληγίας, επειδή έπαιρνε 200 ευρώ από το Επικουρικό Ηλεκτρολόγων. Βρέθηκε μάλιστα και «χρεωμένος», καθώς καλείται να επιστρέψει αναδρομικά 30.000 ευρώ. Τέλος, η διακοπή του επιδόματος παραπληγίας τον άφησε χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ΣΕΑΑΝ έχει ήδη θέσει το ζήτημα στο διοικητή του ΟΓΑ, Θ. Μπακαλέξη, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να παραπέμψει το θέμα στο ΔΣ του Οργανισμού. Απαίτηση των φορέων είναι να χορηγηθεί κανονικά στο συνταξιούχο η σύνταξη αναπηρίας και το επίδομα παραπληγίας, να επανέλθει η ασφαλιστική του κάλυψη και να διαγραφεί η εμφανιζόμενη «οφειλή» του στον ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ