Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
«Φοβούνται» χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής

Τις θέσεις της ηγεσίας της ΝΔ για την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε -εν πολλοίς- η αντιπροσωπεία των εμποροβιομηχάνων της Αθήνας που συναντήθηκε προχτές με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμο. Αυτό προκύπτει, από σχετική ανακοίνωση Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Με γραπτή ανακοίνωσή τους, που δημοσιοποίησαν μετά τη συνάντησή τους με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των εμποροβιομηχάνων μελών του (ΕΒΕΑ):

  • Εκαναν λόγο για «πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας για τους επενδυτές», η οποία μεταξύ άλλων επηρέασε και την πορεία του Χρηματιστηρίου.
  • Ασκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι μέχρι το συνέδριο «δεν μπορεί να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες».
  • Υποστηρίζουν ότι η πολιτική αβεβαιότητα, η κακή πορεία του Χρηματιστηρίου, η άνοδος της ανεργίας και του πληθωρισμού έχουν επηρεάσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Δεν παρέλειψαν να επαναλάβουν την αξίωση των μεγαλοεπιχειρηματιών για νέα προνόμια που βαφτίζουν «άρση των αντικινήτρων» για νέες επενδύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ