Πέμπτη 2 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η απόφαση για τις εξισωτικές αποζημιώσεις

Κατά μέσο όρο 250.000 δρχ. ανά αγρότη αναλογούν σαν εξισωτική αποζημίωση του 2001. Αυτό προκύπτει από τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης με στόχο, όπως αναφέρεται, τη μείωση των προβλημάτων που δημιουργούνται στις ορεινές, ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές, λόγω της απουσίας εναλλακτικών πηγών απασχόλησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ενισχύσεις θα δοθούν σε 160.000 περίπου αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε 4.850 παλιούς δήμους και κοινότητες. Η προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 40 δισ. δρχ. από τα οποία η εθνική συμμετοχή είναι 24 δισ. δρχ., ενώ το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή, τους νέους αγρότες, τους βοσκότοπους κλπ.

Το συνολικό ετήσιο ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης που μπορεί να χορηγηθεί κατά περίπτωση δικαιούχου, μπορεί να είναι μέχρι 1,7 εκατ. δρχ. για ορεινές περιοχές, μέχρι 1,6 εκατ. για μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές.

  • Στο μεταξύ, ο υπουργός Γεωργίας υπέγραψε και την εφαρμοστική απόφαση για το πρόγραμμα «διατήρηση αυτοχθόνων σπάνιων φύλων αγροτικών ζώων» που καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2006 και έχει σαν στόχους τη διατήρηση και αύξηση της βιοποικιλότητας και γενετικής ποικιλομορφίας του ζωικού κεφαλαίου, την ανάπτυξη της έρευνας κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ