Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»
Πρωτοβουλία για απεργία στον όμιλο στις 22 Ιούλη

Απευθύνονται στους συναδέλφους τους με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα

Από τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη βδομάδα
Από τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη βδομάδα
Σημαντικό βήμα για την παραπέρα οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στον όμιλο «Μαρινόπουλος» αποτέλεσε η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στα καταστήματα της επιχείρησης (Ρέντη, Αργυρούπολη, Μαρούσι, Νέα Ιωνία κ.α.) «κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν», όπως γράφουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

«Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν μέσα στα καταστήματα» σημειώνουν οι Επιτροπές Αγώνα και θυμίζουν την πετυχημένη στάση εργασίας στις 13/7 με τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και τη νέα τριμερή συνάντηση που προκάλεσαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι.

Σε συνέχεια της προηγούμενης δράσης τους, οι Επιτροπές Αγώνα τονίζουν πως «η πίεση προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει». Καλούν τους συναδέλφους τους με συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις να στήσουν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα, να δώσουν «όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση».

Σε κοινή τους συνεδρίαση, οι Επιτροπές Αγώνα αποφάσισαν να προτείνουν στις Γενικές Συνελεύσεις των καταστημάτων την κήρυξη απεργίας στις 22/7/2016, με τη στήριξη των τεσσάρων κλαδικών Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής και σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του «Μαρινόπουλου» στη Βόρεια Ελλάδα, που ήδη έχει πάρει απόφαση για απεργία εκείνη τη μέρα.

Σημειώνουν την ανάγκη «να γίνει υπόθεση όλων η επιτυχία της απεργίας. Να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα για τις αποφάσεις μας, καλώντας τους συναδέλφους σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα», ενώ καλούν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη μέρα της τριμερούς.

«Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Προσπερνάμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε συμβιβασμό και σε μη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα και διεκδικούν: «Αμεση καταβολή όλου του μισθού μας και του επιδόματος αδείας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ