Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Ανυποχώρητα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους

Νέα διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εργασίας

Οι συγκεντρωμένοι ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης
Οι συγκεντρωμένοι ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους από θυγατρική της «Ελλάκτωρ», επειδή δεν υπέγραψε ατομικό συμφωνητικό με κατάπτυστους όρους, έκαναν χτες στο υπουργείο Εργασίας μισθωτοί τεχνικοί. Παράλληλα, κατήγγειλαν τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στον κλάδο, όπου εφαρμόζονται συμβάσεις πρωτόγνωρης αγριότητας σε βάρος των εργαζομένων, με στόχο να γενικευθούν στη συνέχεια και σε άλλους χώρους.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών είχε κηρύξει στάση εργασίας. Στη διαμαρτυρία καλούσαν με κοινή τους ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που συμμετείχε με αντιπροσωπεία του. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειωνόταν, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι όροι της σύμβασης που θέλει να επιβάλει η «Ελλάκτωρ», «δεν αποτελούν εξαίρεση ή "αστοχία". Συνοψίζουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το εφιαλτικό μέλλον των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει να επιβάλει το κεφάλαιο και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων που έχουν στην υπηρεσία τους».

Θυμίζουμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας της Νέας Ιωνίας γνωμοδότησε υπέρ της επαναπρόσληψης της εργαζόμενης, απόφαση που αγνοεί επιδεικτικά η εργοδοσία. Ωστόσο, κάτω από την πίεση του αγώνα των μισθωτών τεχνικών, ο όμιλος αναγκάστηκε να μεταφέρει στη μητρική εταιρεία τους εργαζόμενους που απασχολούσε στη θυγατρική με έδρα τη Μ. Βρετανία και στους οποίους αρχικά επιχείρησε να επιβάλει ατομικά συμφωνητικά, τα οποία, πέρα απ' τους άλλους κατάπτυστους όρους, υπάγονταν νομικά και στο βρετανικό Δίκαιο!

Συνδικαλιστική αντιπροσωπεία από τους μισθωτούς τεχνικούς και την Ομοσπονδία των Οικοδόμων συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση, όπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας περιορίστηκε να δώσει προθεσμία δυο ημερών προκειμένου να βρεθεί λύση. Σε αυτή την κατεύθυνση, την Τετάρτη 20 Ιούλη θα καταβληθούν υπομνήματα και από τις δυο πλευρές (εργαζόμενοι - εργοδότες) και την Παρασκευή 22 Ιούλη πιθανά θα γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν δεσμεύτηκαν για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης χωρίς τους καταχρηστικούς όρους, ενώ η αντιπροσωπεία των εργαζομένων διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ