Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στα μεταλλεία βωξίτη

Η εργοδοσία εφαρμόζει πρώτη τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας αντεργατικής μεταρρύθμισης

Σήμανση στο δρόμο για τις στοές των μεταλλείων βωξίτη στον ορεινό όγκο της Γκιώνας
Σήμανση στο δρόμο για τις στοές των μεταλλείων βωξίτη στον ορεινό όγκο της Γκιώνας
Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα μεταλλεία βωξίτη της εταιρείας «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ» εξέδωσε η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτές «επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι εργοδοσία και κυβέρνηση (κράτος) πάνε χέρι - χέρι όταν πρόκειται για τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η διεύθυνση της εταιρείας ξηλώνει ένα προς ένα τα δικαιώματα των εργατών: Οι απολύσεις δίνουν τη σκυτάλη στις μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση του 8ωρου - 5θήμερου και στην καταπάτηση των πιο στοιχειωδών κανόνων υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Οι εκβιασμοί προς τους εργαζόμενους είναι συνεχείς, με κυριότερο μέσο την απειλή της απόλυσης.

«Με περίσσιο θάρρος, οι εργοδότες παίρνουν πίσω μια - μια τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, θάρρος που αντλούν από το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ταγμένη να τους υπηρετεί όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες» σημειώνει η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και καταγγέλλει ότι «αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία προς τους εργαζόμενους να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι στέκεται στο πλευρό τους. Το κάνει για να καλλιεργήσει τον εφησυχασμό και την αναμονή για κάποια θετική εξέλιξη.

Τον ίδιο ρόλο έχει αναλάβει και ο βουλευτής του νομού, σπέρνοντας αυταπάτες, την ίδια ώρα που η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να περάσει μέτρα που αφορούν την απελευθέρωση των απολύσεων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση επί της ουσίας των ΣΣΕ, αλλά και νέες μειώσεις μισθών. Πρόκειται για μέτρα ορισμένα από τα οποία η εργοδοσία των μεταλλείων, λειτουργώντας σαν "λαγός", έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο».

«Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία δεν πρέπει να πέσουν θύματα των αυταπατών που σπέρνει η κυβέρνηση. Πρέπει να πιστέψουν ότι ο δικός τους αγώνας, ο κοινός αγώνας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Κοινός αγώνας για να αποκρούσουν τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά και για να διεκδικήσουν τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια» καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ