Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι

Συνεχίζονται ανά την Ελλάδα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με το κεντρικό του σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών με δωρεάν είσοδο που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, στο Κερατσίνι, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51). Αυτή τη βδομάδα, προβολές θα γίνουν από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή 22 Ιούλη, στις 9 μ.μ., ενώ το Σάββατο 23 Ιούλη ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων του Ιούλη κλείνει με coctail πάρτι. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτέμβρη θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος προβολών.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνει και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τρίτη:

-- Δεύτερη μέρα για το διήμερο δράσης στην πλατεία Ευόσμου και στην πλατεία Επταλόφου με τίτλο «Κλότσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

-- Δεύτερη μέρα για το διήμερο δράσης στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη με τίτλο «Αθλητισμός vs ναρκωτικά».

-- Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για το Προσφυγικό. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

  • Αύριο Τετάρτη:

-- Στην Ανω Πόλη, στην πλατεία Τερψιθέας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Στην Πολίχνη, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης, στις 19.00, εκδήλωση με θέμα «Οπλο του συστήματος είναι οι χρυσαυγίτες». Θα προβληθεί ταινία και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

  • Την Πέμπτη 21 Ιούλη:

-- Στο Ε' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Νερού, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για την ανεργία.

-- Στη Νεάπολη, στο Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

-- Στον Εύοσμο, στα Γήπεδα Αίαντα Ευόσμου, στις 19.00, τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

-- Στον Εξαπλάτανο Πέλλας, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στην Κρήτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Εργατικού Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Εργαζομένων Ηρακλείου της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκαν στον Καράβολα, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.

Πλήθος από εργαζόμενους νέους, σπουδαστές από τις σχολές μαθητείας, ανέργους που προβληματίζονται για το πώς μπορεί να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις.

Τραγούδησαν, διασκέδασαν, αλλά και συζήτησαν για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ και η Νεολαία του, αντάλλαξαν πείρα μέσα από τους χώρους δουλειάς και συμφώνησαν πως σήμερα ο λαός μας δεν πρέπει να φοβάται, να μην κάνει δικά του συνθήματα τα συνθήματα των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους, να κοιτάξει μπροστά με τόλμη, θαρραλέα, να δοκιμάσει τη δύναμή του.

Οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού στις μάχες που έρχονται για την ανάκτηση των απωλειών, συνολικά για τη ζωή που αξίζουν και φυσικά στις επόμενες καλοκαιρινές φεστιβαλικές εκδηλώσεις που θα απλωθούν σε όλη την Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ