Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»
Πιέζουν για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

Νέα κινητοποίηση έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Με νέα παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra» και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής συνεχίζουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, διεκδικώντας: Εκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, πλήρη εξόφληση δεδουλευμένων, άμεσα μέτρα προστασίας γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Στη συνάντηση με τον γγ του υπουργείου, Ανδρ. Νεφελούδη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν, καθώς δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με το έκτακτο βοήθημα, ενώ το επίδομα της επίσχεσης δεν καταβάλλεται έγκαιρα και ομοιόμορφα σε όλους τους εργαζόμενους. Επίσης, απαίτησαν να οριστεί άμεσα νέα τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία, με αιχμή τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο γγ επικαλέστηκε διάφορα γραφειοκρατικά κολλήματα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα οριστεί τριμερής συνάντηση την επόμενη βδομάδα. Αντίστοιχες γενικόλογες δεσμεύσεις έδωσε στη συνέχεια και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.

«Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να πάρει μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Για άλλη μια φορά, κάνει πλάτες στην εργοδοσία, εξαγγέλλει επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου των ξενοδοχείων, ενώ αφήνει τους εργαζόμενους μετέωρους», τόνισε μετά τη συνάντηση ο Γ. Στεφανάκης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Αττικής. Χτες, σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, το επιχειρησιακό σωματείο αναμενόταν να αποφασίσει την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ