Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Εκφυλισμένες διαδικασίες και ανούσιος καβγάς με αφορμή τη Δικαιοσύνη

Για 5η στη σειρά συνεδρίαση συνεχίστηκε χτες η ακρόαση της εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και παρά το γεγονός ότι ούτε χτες, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο σχετικά με την υπόθεση που εξετάζεται, το «σίριαλ» της κατάθεσης της εισαγγελέα θα συνεχιστεί, τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση και βλέπουμε.

«Βγάζει μάτι», δηλαδή, ότι η βασική επιδίωξη κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων είναι να διατηρείται στην επιφάνεια η αντιπαράθεση στο βολικό πεδίο της δικαιοσύνης και δευτερευόντως η διαλεύκανση της υπόθεσης των καταγγελιών στις οποίες έχει προβεί η εισαγγελέας, η οποία ισχυρίζεται ότι δέχτηκε παρέμβαση στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, όσον αφορά τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά δάνεια που φέρεται να πήρε ο μεγαλοεπιχειρηματίας από την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους. Η Γ. Τσατάνη έθεσε την υπόθεση στο αρχείο ενώ για την επιλογή της αυτή, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα και έχει παραπέμψει την Γ. Τσατάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στη βάση αυτή χτες, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με πρωτεργάτη τον Ευ. Βενιζέλο έδωσαν ένα ακόμα «γερό ματς» και «διαγωνισμό» δικονομικής διάλεξης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη αφορμή έδωσε η ερώτηση που έθεσε προς την Γ. Τσατάνη η πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Χριστοδουλοπούλου, αν έχει υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες της με τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Ερώτηση που προέκυψε από την αναφορά της εισαγγελέα ότι «έχω στοιχεία για τις τηλεφωνικές συνομιλίες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, όταν ήρθε η σειρά του, αρνήθηκε να θέσει ερωτήσεις λέγοντας ότι «έχουν γίνει δεκάδες. Θα μπορούσε μέσα σε δύο το πολύ συνεδριάσεις να έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία. Για άλλες σκοπιμότητες δεν τελειώνει», πρότεινε η χτεσινή να είναι η τελευταία συνεδρίαση όσον αφορά την εισαγγελέα και πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά και το κύρος της επιτροπής δεν διαφυλάσσει και δεν προκύπτει τίποτα καινούργιο». Στα όσα ανέφερε ο Θ. Παφίλης, η πρόεδρος της Επιτροπής παραδέχτηκε ότι όλη η συζήτηση «τείνει προς τον εκφυλισμό» και είπε ότι γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο προεδρείου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα για να καθοριστεί με συγκεκριμένο τρόπο το πρόγραμμα της Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ