Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στήνουν φιέστες, ετοιμάζονται να εισπράξουν

Ανακοίνωση, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος στο νομό και την παρουσίαση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Φιέστα προώθησης της αντιλαϊκής της πολιτικής» χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ το «εορταστικό» σκηνικό που στήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη και την ομιλία του σε εκδήλωση για την αυθαίρετη δόμηση.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο για την «τακτοποίηση» - για ακόμη μια φορά - των αυθαιρέτων, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, δημάρχων του νομού, εκπροσώπους φορέων και επιμελητηρίων, συλλόγους οικιστών και κατοίκων του νομού.

Ο Γ. Τσιρώνης υποστήριξε πως πολιτική του υπουργείου για τη λύση του προβλήματος της δόμησης είναι η καταγραφή και όχι η τιμωρία και ισχυρίστηκε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να δοθεί κίνητρο ώστε να δηλωθούν όσον το δυνατόν περισσότερα από τα υφιστάμενα αυθαίρετα και να υπάρξει για πρώτη φορά η καταγραφή και αποτύπωσή τους».

Στην ίδια εισπρακτική λογική με το σημερινό νόμο

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την παρουσία όλων των τοπικών βουλευτών της και άλλων παραγόντων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης προχώρησε χτες στο Ηράκλειο σε μια ακόμα φιέστα προώθησης της αντιλαϊκής της πολιτικής. Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, προχώρησε στη διαφήμιση ενός νομοσχεδίου το οποίο δήθεν θα αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση, που είναι ιδιαίτερα οξυμένη στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβυζίου».

Σημειώνει, επίσης, πως «αποδείχτηκε ότι και αυτό το ν/σ θα κινείται στην ίδια εισπρακτική λογική με το σημερινό αντίστοιχο νόμο, αντιμετωπίζοντας τη λαϊκή στέγη ως μία ακόμα πηγή εξασφάλισης ζεστού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους τραπεζίτες κ.ο.κ., ενώ παράλληλα οι λαϊκές οικογένειες, που είναι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατοικιών, θα παραμένουν όμηροι στη σημερινή και τις αυριανές κυβερνήσεις, όπως δεκαετίες τώρα τους αντιμετώπιζαν όλες οι προηγούμενες.

Για την αυθαιρεσία και την έλλειψη προγραμμάτων λαϊκής στέγης, αποκλειστικά υπεύθυνες είναι όλες οι αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές που ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να σχεδιάσουν ολοκληρωμένα πολεοδομικά - οικιστικά το συγκρότημα Ηρακλείου - Μαλεβιζίου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Ούτε και σήμερα μπορούν και θέλουν να λύσουν το πρόβλημα παρά τις όποιες διακηρύξεις τους!».

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ δηλώνει ότι «δικαίως δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε αγανάκτηση λόγω των ληστρικών προστίμων που καλούνται να πληρώσουν μέσα απ' την υποχρεωτική τους ένταξη στο νόμο 4178/2013. Δικαίως ανησυχούν για το επικείμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του τρίτου μνημονίου, της εφαρμογής των προηγούμενων δύο, ο σφαγέας των ασφαλιστικών, εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων και της νεολαίας δεν θα δώσει λύση προς όφελος του λαού ούτε στο πρόβλημα της λαϊκής στέγης!».

Τέλος, καλεί σε ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση στα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές«για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ώστε να ενταθούν τα εμπόδια στο νόμο 4178/2013, να καταργηθεί στην πράξη, να διαγραφούν τα πρόστιμα κυβέρνησης - δήμων - πολεοδομίας, που αφορούν στην εργατική - λαϊκή κατοικία, να εμποδιστούν οι νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με δυνατό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό να μπουν εμπόδια, να καθυστερήσει η αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης - κεφαλαίου - κουαρτέτου και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην εργασία, στη στέγη, στην Υγεία - Πρόνοια, στην παιδεία, στην αναψυχή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολεοδομικός σχεδιασμός κομμένος στα μέτρα «επενδυτών» (2021-04-07 00:00:00.0)
Με αιχμή τα αυθαίρετα κλιμακώνει την προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών (2018-08-08 00:00:00.0)
Νέος νόμος δόμησης και... είσπραξης (2016-09-06 00:00:00.0)
Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα (2013-04-17 00:00:00.0)
Νέα αφαίμαξη για τα λαϊκά στρώματα (2011-08-14 00:00:00.0)
Το χαράτσι ξαναέρχεται με νέα μορφή (2010-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ