Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Για ένα πιο αποτελεσματικό για το κεφάλαιο κράτος

Την ανάγκη εκσυγχρονισμών στο αστικό κράτος και την αξιοποίηση των καλύτερων στελεχών του υπερασπίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο «Liberal.gr», όλα ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά επέμεινε: «Προτείνουμε η ιεραρχία στο Δημόσιο να καθορίζεται μετά από ανεξάρτητες αξιολογήσεις και όχι από τους "πολιτικούς προϊσταμένους" (...) Να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια (...) Ο στόχος είναι ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερο Δημόσιο. Σε κάποιες υπηρεσίες δεν υπάρχει λόγος μονιμότητας. Σε κάποιες άλλες υπάρχει. Στα σχολεία ας πούμε, στα νοσοκομεία ή στην αστυνομία δεν μπορεί παρά να είναι μόνιμοι, αλλά με ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης που θα απομακρύνει τους ανεπαρκείς».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε για τη συνταγματική αναθεώρηση, διεκδικώντας άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και απρόσκοπτη λειτουργία της κρατικής μηχανής χωρίς τόσες ...διακοπές από πρόωρες εκλογές: «Θέλουμε ένα Σύνταγμα πιο κοντά στην ημερομηνία που ζούμε. Οχι στην ασυλία των υπουργών. Ναι στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Να ορίσουμε ξανά τις σχέσεις της Εκκλησίας και του κράτους. Να διευκολύνουμε τη συγκρότηση και τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Να κάνουμε πιο δύσκολες τις πρόωρες εκλογές. Να αποσυνδέσουμε την εκλογή του Προέδρου από την πρόωρη προσφυγή τις κάλπες και να ξαναδούμε τις αρμοδιότητες του Προέδρου. Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να τις απασχολήσουν».

Για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε για «ένα διευρυμένο Σώμα περίπου 400 εκλεκτόρων το οποίο θα εκλέγει τον Πρόεδρο (...) Οι βουλευτές, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι από τις πρωτεύουσες των νομών να εκλέγουν τον Πρόεδρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ