Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φυλακές παιδιών

Μεταδόθηκε χτες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - ανάμεσα σε άλλα - και το σημειώνουμε, μια και τα σχετικά στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον και οδηγούν σε εύλογα συμπεράσματα: «Τα τελευταία 20 χρόνια - γράφει η Αριάνα Χάφινγκτον - είναι καιροί εκρηκτικής ανάπτυξης για τις φυλακές της Αμερικής. Οι νέες φυλακές ξεπετάγονται με ρυθμούς που θα ζήλευαν και τα "Μακ Ντόναλντ"», ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν πίσω από τα σίδερα τετραπλασιάστηκε: "Πάνω από 2 εκατομμύρια δυσαρεστημένοι πελάτες εξυπηρετήθηκαν", θα μπορούσε να γράφει η σχετική ταμπέλα.

Ειδικότερα, ανησυχητικό είναι το γεγονός πως πάνω από 100.000 παιδιά βρίσκονται στις φυλακές και ότι ο ρυθμός εγκατάλειψης σπουδών στα γυμνάσια σχεδόν ταυτίζεται με το ρυθμό αύξησης της φυλάκισης ανηλίκων. Φαίνεται πως πολλά από τα σχολεία της Αμερικής λειτουργούν προπαρασκευαστικά, όχι για τα κολέγια, αλλά για τη φυλακή. Η Καλιφόρνια έρχεται πρώτη στις δαπάνες για την ανέγερση φυλακών και 43η στις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση...».

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι οι περισσότερες φυλακές στις ΗΠΑ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες τα κρατικά ταμεία πληρώνουν με το «κεφάλι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ