Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εντείνουν τρομο-λαγνεία και μέτρα παρακολούθησης ένεκα «ασφάλειας»...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενισχύει σταθερά το σκηνικό τρομο-λαγνείας προωθώντας περιστολές ελευθεριών και αυξάνοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης των πολιτών με πρόσχημα την ενίσχυση της «ασφάλειας» και την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το Σαββατοκύριακο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» πρότεινε την εγκατάσταση ηλεκτρονικών προγραμμάτων αναγνώρισης προσώπου σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια της Γερμανίας για τον «εντοπισμό υπόπτων». Συνέστησε ακόμη αυστηρότερους ελέγχους, ακόμη και προσωπικές κάρτες εισόδου, ισχυριζόμενος πως τέτοια μέτρα «είναι κουραστικά, δυσάρεστα και χρονοβόρα, αλλά δεν είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας»!

Πάντως, το γενικότερο κλίμα τρομο-λαγνείας εντείνεται αυτές τις μέρες ενόψει του μεγαλύτερου διεθνούς φεστιβάλ μπίρας παγκοσμίως, που γίνεται στο Μόναχο, έχει διάρκεια δύο βδομάδων, ολοκληρώνεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και είναι γνωστό ως Oktoberfest. Ηδη έχουν ενισχυθεί ποικιλόμορφα μέτρα ασφαλείας, όπως η απαγόρευση των σακιδίων και η πραγματοποίηση ελέγχων ασφαλείας σε διάφορα κεντρικά σημεία και σε όλες τις εισόδους της πόλης.

Σαν να μην έφθαναν τα μέτρα που μελετά ο ντε Μεζιέρ, ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Σοντανγστσάιτουνγκ» αποκάλυψε σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης να υποχρεώσει τους πολίτες να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων για δέκα μέρες και νερού για πέντε μέρες ώστε να αντιμετωπίσουν μία «επίθεση ή μια καταστροφή». Η πρόταση αυτή φέρεται πως προβλέπεται στην «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία», σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και είχε ζητηθεί από το 2012, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ