Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα συνάντηση σήμερα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Νέα περίοδος εντατικών συνομιλιών ξεκινούν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, που αναμένεται μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη να εξετάσουν όλα τα «φλέγοντα» θέματα, ανάμεσά τους το εδαφικό και η ασφάλεια.

Σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους Αναστασιάδη - Ακιντζί, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε - σύμφωνα με το Λευκό Οίκο - την ελπίδα «να επιτευχθεί συμφωνία έως τα τέλη του 2016». Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν να υφίστανται εγγυήσεις σε λύση του Κυπριακού, λέγοντας πως υπάρχουν «άλλοι τρόποι ώστε να νιώθουν όλοι ασφαλείς».

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Κύπρο ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου, Τάρεκ Ελ Μόλα, για να υπογραφεί η μία από τις συνολικά τρεις συμφωνίες που αναμένονται για να προχωρήσει η πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο Χριστοδουλίδης τόνισε και ότι στα μέσα Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στο Κάιρο, ενώ στις αρχές Δεκέμβρη θα γίνει τριμερής Συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ