Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1960 Ο Φιντέλ Κάστρο εθνικοποιεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία Αμερικανών σε αντίποινα για την «αμερικανική οικονομική επιθετικότητα».

1960 Ανεξαρτησία και της Ακτής του Ελεφαντοστού.

1963 Οι αντιπρόσωποι της ΕΣΣΔ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας υπογράφουν στη Μόσχα τη Συμφωνία για την απαγόρευση των δοκιμών των πυρηνικών όπλων στην ατμόσφαιρα, στο Διάστημα και κάτω από το νερό. Στη συμφωνία προσχώρησαν πάνω από 100 κράτη.

1964 Απότομη όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με επίκεντρο το Κυπριακό. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν ελληνοκυπριακά χωριά και λιμάνια στην Τυλληρία (Β. Κύπρος). Ατμόσφαιρα επικείμενου ελληνοτουρκικού πολέμου.

1969 Επίθεση των εθνικοαπελευθερωτικών δυνάμεων του Νοτίου Βιετνάμ στο μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Αμερικανών στο Νότο προκαλεί μεγάλες καταστροφές στις δυνάμεις των ΗΠΑ και ψυχολογική κατάπτωση. Την ίδια ώρα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης τινάζουν στον αέρα τη στρατιωτική σχολή στη Σαϊγκόν προκαλώντας πολλά θύματα.

1981 Την εγκατάσταση πυραύλων Κρουζ στη Σικελία αποφασίζει η ιταλική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι θα εμμείνει στο διάλογο για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ