Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τους πήρε ο πόνος για τον Εύξεινο Πόντο...

«Μαύρη Θάλασσα - Ευρωπαϊκή Ενωση: Προοπτικές συνεργασίας». Με αυτό το - ομολογουμένως κομψά διατυπωμένο - θέμα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 10 του Σεπτέμβρη, ημερίδα της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και επιχειρηματιών της περιοχής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την τελευταία της μελέτη για τις οικονομικές προοπτικές της παρευξείνιας περιοχής, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρέσβης Βαλερί Τσετσελασβίλι, επικεφαλής του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, ο Ερσόι Βόλκαν, πρόεδρος της Τράπεζας, ο Ζαν Φρανσουά Ντρεβέ, υποδιευθυντής REGIO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Κώστας Μασμανίδης, γενικός γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΟΣΕΠ, ο Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου, και άλλοι.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση της στενότερης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η δυναμική των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην παρευξείνια περιοχή και την ΕΕ, ενώ κατά τη διάρκειά της «επενδυτές, επιχειρηματίες και εμπορικοί παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από "πρώτο χέρι" για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις προοπτικές συνεργασίας που αναπτύσσονται στην ευρύτερη ζώνη του Εύξεινου Πόντου».

Η αποκωδικοποίηση των παραπάνω, αν και αρκετά σαφή από μόνα τους, είναι απλή υπόθεση για όσους έχουν αντιληφθεί το «παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη με «έπαθλο» τις αγορές της ευρύτερης περιοχής του Εύξεινου Πόντου. Μια περιοχή που αποτελεί «πεδίον δόξης λαμπρόν» για την οικονομική διείσδυση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στην οποία και η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωταγωνιστεί. Υποβοηθητικά στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούν ημερίδες όπως η προκειμένη και άλλες ενέργειες και δράσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, ιμπεριαλιστικό ορμητήριο τελικά... πολλαπλών χρήσεων. Στόχος από την πρώτη στιγμή της ανατροπής του σοσιαλισμού και στη Σοβιετική Ενωση η πρόσδεση των χωρών της περιοχής στο άρμα του ιμπεριαλισμού, η κατάκτηση των αγορών τους και η ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού τους πλούτου, με την ταυτόχρονη κατάλληλη τροποποίηση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα των δομών και των θεσμών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνική προεδρία σε ζώνη πυρός για τα συμφέροντα μονοπωλίων (2014-06-28 00:00:00.0)
Στην Τουρκία ο Ελληνας ΥΠΕΞ (2012-06-26 00:00:00.0)
Διακήρυξη για την... πράσινη ανάπτυξη (2010-10-13 00:00:00.0)
Στην Αλεξανδρούπολη η συνάντηση των υπουργών (2005-02-04 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η ανάπτυξη μεταφορικών συνδέσεων (2005-01-29 00:00:00.0)
Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για το διαβαλκανικό συνέδριο (1996-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ