Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο νέος (παλιός) πρέσβης του Ισραήλ

Επιστρέφει σε γνώριμα μέρη ο κ. Νταβίντ Σασόν, ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα. Ο διορισμός ενός πρέσβη, από μόνος του, δεν είναι γεγονός. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ο κ. Σασόν επανέρχεται στη θέση του πρεσβευτή στην Ελλάδα, την οποία κατείχε και την περίοδο 1990-1996, περίοδος που θεωρείται ότι «δομήθηκαν οι στενότερες σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ». Επίσης, χαρακτηρίζεται «γνώστης των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια και την Κύπρο, όπου επίσης διατέλεσε πρεσβευτής. Είναι ο πρώτος Ισραηλινός πρεσβευτής που επανέρχεται σε πρότερη θέση του, κίνηση, που, ούτως ή άλλως, είναι εξαιρετικά σπάνια για όλες τις διπλωματικές αποστολές της υφηλίου.

Με δεδομένες τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη γνωστή, πλέον, δημιουργία του «εύθραυστου τριγώνου Τουρκίας-Ελλάδας-Ισραήλ», καθώς τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Τουρκία «συναγωνίζονται» σε βελτίωση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, η επάνοδος του κ. Σασόν στην ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας δε θα μπορούσε να είναι απλώς μια «συνήθης είδηση του διπλωματικού δελτίου», αλλά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδωμεν τα σπουδαία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ