Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ στις ελληνικές θάλασσες

Παρήλικα και κακοσυντήρητα πλοία, απανωτές βλάβες, προσκρούσεις, αυθαίρετες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων, παρεκκλίσεις πλοίων και ένα σωρό άλλα προβλήματα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Οι εφοπλιστές, για να αβγαταίνουν τα υπερκέρδη τους, έχουν μετατρέψει τα πλοία τους σε κόλαση και για τα πληρώματα. Μηχανοστάσια επισκευάζονται και συντηρούνται εν πλω, ενώ εν πλω κλείνονται ακόμα και οι τρύπες που δημιουργούνται στις λαμαρίνες από τις προσκρούσεις.

Τα στοιχεία που δόθηκαν χτες από το ΥΕΝ αποτελούν ομολογία του «εγκλήματος». Πρόκειται για στοιχεία τα οποία αφορούν μόνο στις σοβαρότερες βλάβες που έχουν υποστεί επιβατηγά πλοία. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία από τις 3 του Ιούνη μέχρι τις 5 του Αυγούστου έχουν καταγραφεί 13 μεγάλες βλάβες σε ακτοπλοϊκά πλοία.

Η συνεχής χειροτέρευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κάνει σήμερα ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του ΚΚΕ για Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ηδη, η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών και οι ΚΟ των Νησιών, του ΚΚΕ, με τετρασέλιδη ανακοίνωσή τους, την οποία έχουν μοιράσει στους επιβάτες και στα πληρώματα σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, έχουν θέσει την πρόταση του Κόμματος σε ανοιχτό διάλογο με το επιβατικό κοινό.


ΣΕΛ.  10  -  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ