Σάββατο 29 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ - ΕΕ
Επιταχύνεται η ανάπτυξη μεταφορικών συνδέσεων

Την επιτάχυνση της ανάπτυξης όλων των μεταφορικών συνδέσεων με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου για την προώθηση των συμφερόντων της ΕΕ και του πολυεθνικού της κεφαλαίου, συζήτησαν χτες στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Μεταφορών των χωρών που συμμετέχουν στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Στη σύνοδο του ΟΣΕΠ συμμετείχαν υπουργοί των χωρών: Αλβανίας, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ελλάδας, Ισραήλ, Μολδαβίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας, Ρώσικης Ομοσπονδίας, Σερβίας - Μαυροβουνιού, Τουρκίας.

Κατέληξαν σε κοινή διακήρυξη για τη διασύνδεση του Δικτύου Μεταφορών του Εύξεινου Πόντου με το Διευρωπαϊκό Δίκτυο μεταφορών, στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας του ΟΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι διασυνδέσεις αυτές θα καλύπτουν όλες τις περιοχές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, συμπεριλαμβανομένων και των διασυνδέσεων της Ελλάδας τόσο με τη Βουλγαρία όσο και με την Τουρκία. Επίσης συμφωνήθηκε η ανάπτυξη Θαλάσσιων Διαδρόμων στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας για τη βελτίωση των συνδυασμένων μεταφορών. Ενώ συζητήθηκε και το πώς αποτελεσματικότερα θα αρθούν τα διάφορα διοικητικά εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις διασυνοριακές διελεύσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι μεταφορές και το εμπόριο.

Εξάλλου τονίστηκε ότι βασικό ρόλο στη διαδικασία υλοποίησης των αναγκαίων έργων θα παίξει ως χρηματοδότης ο ιδιωτικός τομέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ